kolinda se okušala u čipkanju

PREDSJEDNICA U LEPOGLAVI U Galeriji lepoglavske čipke pokušala i "rediti" čipku - na koncu dobila jednu na dar

Objavljeno: 14.12.2016. 20:45

Zadnja izmjena: 14.12.2016. 20:53

Predsjednica je danas između ostalog obišla i Lepoglavu, gdje se uglavnom zadržala u Galeriji lepoglavske čipke i u župnoj crkvi.

Voditeljica Galerija Karmen Šoštarić upoznala je predsjednicu s poviješću čipkarstva u Lepoglavi te joj pokazala neke od najvrednijih primjeraka lepoglavskih čipki. Predsjednici je predstavljen i način izrade lepoglavske čipke koju je i sama za tu priliku pokušala "rediti". Gradonačelnik Marijan Škvarić tom je prigodom Predsjednici uručio primjerak lepoglavske čipke na dar.

Nakon Galerije lepoglavske čipke Predsjednica je razgledala župnu crkvu. Lepoglavski župnik mons. Andrija Kišiček govorio joj je o povijesti lepoglavske crkve, pavlinskom radu i njegovom, kako i značaju Lepoglave, za hrvatsku povijest.

- Zahvaljujem  Predsjednici na dolasku u grad Lepoglavu. Predsjednici sam predstavio i potencijale grada Lepoglave, ali i probleme te, u tom kontekstu, želju da se ruralna područja u Hrvatskoj, u koja spada i područje grada Lepoglave, ravnomjerno razvijaju.  – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić po završetku posjeta predsjednice Lepoglavi.

Komentari