„Ti i ja, mali medo“

Predstava izmamila osmijeh na lica najmlađim pacijentima varaždinske bolnice

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.09.2017. 18:32

Zadnja izmjena: 19.09.2017. 18:43

Kako bi razveselili najmlađe bolesnike i na trenutak im stavili osmijeh na lica za vrijeme njihovog boravka u bolnici, glumci zagrebačkog Gradskog kazališta „Žar ptica“ u ponedjeljak su na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Varaždin izveli predstavu „Ti i ja, mali medo“.

Na pola sata mali bolesnici i njihovi roditelji zaboravili su na bolnicu i liječenje i smijali se uz priču o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju. Predstava je dio humanitarne akcije „Osmijehom do zdravlja“ zagrebačkog kazališta, a izveli su ju Amanda Prenkaj i Berislav Tomičić.

- Sretni smo što su glumci bili gosti u našoj bolnici i što su našim malim pacijentima uljepšali dan i izmamili osmijeh na lica.- rekla je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće bolnice Varaždin Anica Sekovanić naglasivši da nekoliko puta godišnje mali pacijenti imaju priliku pogledati predstavu za svog boravka na liječenju.

- Bolesnički dan malih pacijenata se skrati i nemaju dojam da su u bolnici nego to postaje njihovo normalno dječje okruženje, to im dođe kao neka igraonica.-  dodala je glavna sestra Odjela za pedijatriju Jasmina Crnčec.

Inače, kako poručuju iz bolnice, male bolesnike redovito posjećuju i klaunovi doktori Crveni nosovi te volonteri varaždinskog Društva naša djeca koji djeci uljepšavaju vrijeme provedeno na liječenju.

Komentari