Predstavljen bogat program obilježavanja Dana Varaždinske županije

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 31.08.2013. 13:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

- Izložba „Kulturna i povijesna baština varaždinskog kraja“, nastup Husarske garde na Starome gradu te održavanje predstava za djecu i odrasle samo su dio ovogodišnjeg programa obilježavanja Dana Varaždinske županije - istaknula je na prigodnoj konferenciji za medije predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić te je tom prigodom pozvala građane da se odazovu obilježavanju Dana županije i sudjeluju u nadolazećim programima.

Inače, Dani Varaždinske županije započet će u utorak 3. rujna u 19 sati otvorenjem izložbe „Kulturna i povijesna baština varaždinskog kraja“ u organizaciji Foto kluba Varaždin i Varaždinske županije u Atriju Županijske palače na kojoj će biti izloženo 40-ak radova s tematikom povijesne i kulturne baštine Varaždina i cijeloga kraja.

Središnji dio svečanosti predviđen je za petak, 6. rujna kada će biti položeni vijenci kod središnjeg križa na gradskom groblju u Varaždinu, a istoga dana bit će, s početkom u 18 sati, održana i svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj biti dodijeljena priznanja župana za iznimna dostignuća i rezultate na međunarodnim natjecanjima za dvadeset i petero učenika će te ovogodišnjim laureatima.

U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije bit će odigrane i dvije predstave, jedna za djecu te jedna za odrasle. Tako će djeca moći uživati u predstavi „Čarobnica Berta, Maks i mala princeza“ u subotu, 7. rujna u 10 sati, dok će za odrasle istoga dana biti izvedena predstava „Volim Njofru“ s početkom u 20 sati, obje u Atriju Županijske palače.

Svoje jahačke vještine i ove će godine prikazati članovi Husarske garde Varaždinske županije u subotu, 7. rujna na bedemima Staroga grada u Varaždinu s početkom u 11.30 sati, a prije programa husari i njihovi gosti, povijesne postrojbe iz susjednih gradova i županija predat će prijavak dužnosnicima Varaždinske županije na Trgu Kralja Tomislava u 11.00 sati.

Istoga dana bit će i služena Sveta Misa zahvalnica u čast Male Gospe zaštitnice Varaždinske županije u 18.00 sati u Varaždinskoj Katedrali.

-Smatram da smo i ove godine pripremili bogat te raznovrstan program obilježavanja Dana županije. Želimo da i naši građani uživaju u programima, te sam sigurna da će izložba, predstave te nastupi povijesnih postrojbi izazvati veliki interes naših građana- zaključila je predsjednica Županijske skupštine.

Obilježavanje Dana Varaždinske županije završit će 18. rujna predstavljanjem knjige o Varaždinskoj županiji „Let iznad vremena“.

PROGRAM:

UTORAK, 3. RUJNA

- 19.00 sati Otvorenje izložbe „Kulturna i povijesna baština varaždinskog kraja“ u Atriju Županijske palače

Ispred Županijske palače, Franjevački trg 7, Varaždin

PETAK, 6. RUJNA

- 10.00 sati Polaganje vijenaca kod Središnjeg križa

Gradsko groblje Varaždin

- 18.00 sati Svečana sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

Gledalište HNK Varaždin, Augusta Cesarca 1, Varaždin

 SUBOTA, 7. RUJNA

- 10.00 sati Predstava za djecu „Čarobnica Berta, Maks i mala princeza“, u režiji Ksenije Krčar (igraju: Ljiljana Bogojević, Marija Kolb i Matija Kezele)

Atrij Županijske palače, Franjevački trg 7, Varaždin

- 11.00 sati Smotra povijesnih postrojbi i prijavak županu/zamjeniku župana

Trg kralja Tomislava – Korzo, Varaždin

- 11.30 sati Program Husarske garde Varaždinske županije

Stari grad Varaždin

- 18.00 sati Sveta misa zahvalnica u čast Male Gospe i zaštitnice Varaždinske županije

Varaždinska katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, Pavlinska 4, Varaždin

- 20.00 sati Predstava za odrasle, komedija „Volim Njofru“ Milana Grgića u režiji Stojana Matavulja (igraju: Mirela Brekalo i Stojan Matavulj)

Atrij Županijske palače, Franjevački trg 7, Varaždin

SRIJEDA, 18. RUJNA

- 18.00 sati Predstavljanje knjige o Varaždinskoj županiji „Let iznad vremena“

Skupštinska dvorana Županijske palače, Franjevački trg 7, Varaždin

 

Komentari