investicija od 106 milijuna kuna

Predstavljen je projekt zaštite od poplave na rijeci Bednji

Objavljeno: 19.01.2017. 08:20

Foto: Varaždinska županija

Predstavnici Hrvatskih voda na čelu s direktorom Leonardom Sekovanićem i tvrtke koja je izradila studiju, Renata Vidaković Šutić i Marijan Babić predstavili su 'Projekt zaštite od poplava na slivu rijeke Bednje'.

Leonard Sekovanić je ovom prilikom istaknuo činjenicu kako smo zadnjih nekoliko godina svjedoci raznih poplava na rijekama Bednji i Plitvici, ali i rijekama Dravi i Muri te je upravo iz tog razloga došlo do  osnivanja ove jedinice, a u sklopu čega je izrađen i ovaj projekt.

-Ukupni investicijski troškovi Projekta iznose oko 106 milijuna kuna s PDV-om, a zamjenica direktora odjela Instituta za elektroprivredu i energetiku d.d. Zagreb, Renata Vidaković Šutić u svom je obraćanju kao glavne ciljeve projekta istaknula definiranje i provedbu mjera upravljanja rizicima od poplava na slivu Bednje, prevenciju i upravljanje rizicima u smislu broja stanovništva koji ostvaruje korist od mjera zaštite od poplava, smanjenje rizika od štetnih posljedica  te praćenje smjernica za zelenu infrastrukturu.

Renata Vidaković Šutić je na kraju dodala kako je kao najpovoljnija odabrana varijanta koja predstavlja izgradnju pet brdskih retencija uz izmještanje trase postojećeg nasipa uz rijeku Bednju i njeno produljenje na dionicu od ušća u Dravu do Ludbrega čija je realizacija planirana od 2020. godine do kraja 2021.godine, dok se sve ostale aktivnosti koje se odnose na Studijsku dokumentaciju planiraju provesti do početka 2018. godine.

 

Komentari