Program proslave Dana Varaždinske županije počinje 3. rujna

Objavljeno: 30.08.2013. 13:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Predsjednicom Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić danas je novinarima u županijskoj palači predstavila program obilježavanja Dana Varaždinske županije koji počinje u utorak, 3. rujna.

Tog će dana u atriju županijske palače biti otvorena izložba "Kulturna i povijesna baština varaždinskog kraja".

U petak, 6. rujna u 18 sati u HNK održat će se Svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će biti dodijeljene nagrade za životno djelo i nagrade za promicanje ugleda Varaždinske županije. Nagradu za životno djelo ove će godine dobiti Viktor Plavec.

- U umjetničkom dijelu programa nastupit će najbolji od najboljih učenika Glazbene škole Varaždin. Vrhunac naše svečanosti bit će ponovo učenici naše županije koji su imali postignuća na međunarodnim natjecanjima, a ove godine ih je čak 25 - rekla je danas Dubravka Biberdžić.

Županija priprema i dvije besplatne predstave. Za djecu "Čarobnica Berta, Maks i mala princeza" 7. rujna u 10 sati, a istog dana u 20 sati za odrasle komediju "Volim Njofru" Milana Grgića. Način na koji će se građanima dijeliti ulaznice bit će naknadno određen.

U subotu 7. rujna zanimljiv program počinje na Korzu od 11 sati smotrom povijesnih postrojbi, a nastavlja se programom Husarske garde na Starom gradu.

Program proslave Dana Varaždinske županije završava 18. rujna predstavljanje knjige o Varaždinskoj županiji "Let iznad vremena".

Komentari