Programom "Radom za zajednicu" šest novih radnih mjesta u Novom Marofu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 18.07.2013. 18:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Grad Novi Marof početkom srpnja u okviru programa Javni radovi u Gradu Novom Marofu, zaposlio je šest radnika na poslovima revitalizacije radnih površina, turizma, kulturne baštine, gospodarenja otpadom, vodama, zaštite i očuvanje prirode, kontrole onečišćenja i slično.

Cilj zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnim radovima je društveno korisnim radom potaknuti i ublažiti socijalne posljedice nezaposlenosti kroz suradnju Grada Novog Marofa i institucija u njegovom vlasništvu, te povećati motiviranost za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba i drugih ranjivih skupina nezaposlenih, s osobitim naglaskom na njihovu socijalnu uključenost.

Program se temelji na društveno korisnom radu, neprofitan je i nekonkurentan postojećem gospodarstvu u području Grada Novog Marofa, visoko radno-intenzivan je, a plaća sudionika programa nije viša od plaće za taj tip posla niti manja od minimalne plaće. Program traje od 1.7.2013. do 30.9.2013., uz mogućnost produženja, za 6 kandidata koji nisu bili u programu javnih radova prošle godine.

Ukupni troškovi izvođenja radova procjenjuju se na iznos od 77.076,33 kuna. O prioritetima izvođenja radova odlučuju gradonačenik Darko Hrenić i zamjenici gradonačelnika Grada Novog Marofa, a voditelj radova neposredno je odgovoran gradonačelniku Grada Novog Marofa, kojem podnosi tjedni pismeni izvještaj o radnim zadacima koje su obavljali radnici u programu javnih radova.

Gradonačelnik Darko Hrenić zadovoljan je odvijanjem ovog programa te će i dalje nastojati poticati svaki oblik zapošljavanja i samozapošljavanja na području Grada Novog Marofa.

Komentari