prijava sredinom svibnja

Tehnoški centar drvne industrije Grada Lepoglave ulazi u uži krug natječaja

Objavljeno: 01.04.2017. 09:21

Zadnja izmjena: 01.04.2017. 10:53

Foto: Grad Lepoglava

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavilo je na konferenciji u Zagrebu javni poziv za dodjelu nepovratnih sredstava centrima kompetencije, vrijedan 786 milijuna kuna, na koji će do sredine svibnja svoje projektne prijedloge moći dostaviti samo odabrani prijavitelji.

Jedan od njih je i Grad Lepoglava s projektom Tehnološki centar drvne industrije koji je odabran u prvom krugu natječaja 'Podrška razvoju Centara kompetencija (CEKOM)' za prijavu na završni pozivni natječaj zajedno s još 33 projekata iz cijele Hrvatske.

Predstavljanju ovog javnog poziva je prisustvao i premijer Andrej Plenković te ministrica gospodarstva Martina Dalić i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

 Gradonačelnik Marijan Škvarić je istaknuo kako je ulaskom u odabrane projekte, Grad Lepoglava stao uz bok mnogo većim gradovima i poslovnim sustavima u Hrvatskoj.

- Dokazali smo da imamo viziju razvoja te znanje i sposobnost osmisliti i dovesti jedan ovako vrijedan, ne samo za grad, županiju i regiju već cijelu Hrvatsku, važan projekt u tako visoku fazu realizacije. Slijedi njegova prijava na pozivni natječaj uz nadu da će njegova vrijednost biti prepoznata i na završnoj razini – rekao je Škvarić.
 

Komentari