Prošlog vikenda održan memorijal 7. Gardijske brigade "Pume"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 19.06.2013. 09:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Prošlog vikenda 14.-16. lipnja u organizaciji Udruge veterana 7. Gardijska brigada "Puma" i Orijentacijskog kluba Međimurje održan je glavni program ovogodišnjeg  8.Memorijala 7.gbr PUMA u orijentaciji.

Ovo tradicionalno natjecanje se ove godine održalo u sklopu međunarodnog regionalnog natjecanja "Thermenland Open" koje organiziraju orijentacijski klubovi iz Mađarske i Austrije i po prvi puta iz Hrvatske. Bogat natjecateljski program i prekrasno vrijeme uvjetovali su zadovoljstvo natjecatelja, a organizatori su bili zasuti brojnim pohvalama za organizaciju. Bila je to i prilika da se Pume malo druže te zajedno sa natjecateljima stvore ugodnu prijateljsku atmosferu.

Natjecanje je počelo već u petak utrkom u orijentaciji brdskim biciklima (MTBO). Ova trka poslužila je kao priprema i provjera organizacijskih instalacija na terenu parka prirode Lužec. Trka je bodovana za zajedničku Slovensko-Hrvatsku MTBO ligu.

U petak su već u popodnevnim satima počele pristizati kolone natjecatelja u Varaždinske Toplice koji su bili smješteni u dvorani osnovne škole i u kampu koji se nalazio oko nje. Ukupno je bilo prijavljeno više od 300 natjecatelja iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Švicarske, Australije, Litve i Hrvatske, ali i iz drugih država čiji natjecatelji se natječu za klubove iz već navedenih (Španjolska, Rumunjska Bugarska…).

Kulminacija samog natjecanja je bila već u subotu kada se po prvi puta na Lušcu trčala utrka za svjetsku rang listu (WRE). Na novoj proširenoj karti natjecatelji su morali pokazati umijeće snalaženja i dobru kondiciju.  Natjecanje je ujedno bilo i prvenstvo Hrvatske na duge staze.

Nakon trke udruga je natjecatelje počastila lovačkim gulašom te je u popodnevnim satima organizacija preseljena u Varaždinske Toplice.

Vrijeme do starta naredne etape natjecatelji su mogli kratiti besplatnim kupanjem u bazenima.

Noćna sprint trka startala je u 22 sata u parku iznad grada.

Sam ciljni prostor nalazio se na prostoru amfiteatra na ulazu u kupališni kompleks i hotel. Nova je gradonačelnicom bila jako zainteresirana sa svime što se dešava te je i sama obišla stazu.

U nedjelju se natjecanje preselilo na Trakošćan. U prekrasnom ambijentu dvorca održano je natjecanje sa tzv. lovačkim startom gdje vodeći natjecatelji startaju prvi, a ostali startaju sa vremenskim odmakom koliko zaostaju te nastoje dostići svoju konkurenciju na stazi.

Natjecanje je bodovano i za kup Hrvatske, a proglašeni su i ukupni pobjednici THERMENLAND OPEN 2013. natjecanja u svim kategorijama.

Pobjednici su osvojili vrijedne medalje i nagrade koje su poklonili sponzori.

Na kraju je održana i utrka u preciznoj orijentaciji (TrailO) gdje je 40tak natjecatelja oprobalo svoju vještinu preciznog orijentiranja.

Rezultati:
Nakon svih utrka proglašen je i najsvestraniji natjecatelj – Nenad Lovrec iz OK Vihor koji je u ukupnom zbroju utrka MTBO, noćnog sprinta i TrailO osvojio najviše bodova.

I kao kruna svega proglašen je i najbolji klub koji je osvojio prijelazni pokal Memorijala 7.gbr "Puma" i plaketu natjecanja. Ovoga puta to je bio klub Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club iz Mađarske koji je jedan od partnerskih klubova ovog natjecanja.

Natjecateljima je i ovdje bio podjeljen besplatni grah koga su skuhali veterani 7.gbr.

Komentari