Prosvjednici kod Legrada: "Ne damo Dravu ni za živu glavu!"

Objavljeno: 08.01.2011. 13:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

- Hrvatska vodna administracija drži se tradicionalnih metoda iz 50-ih godina prošloga stoljeća, koje su zastarjele - tvrde ekolozi

- Ne damo Dravu ni za živu glavu! - uzvikivalo je oko 150 zaštitara prirode i ribiča iz Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije, koji su danas na ušću Mure u Dravu kod Legrada prosvjedovali protiv zahvata koje Hrvatske vode planiraju na tom području.

Protive se i radovima koje je pokrenula susjedna Mađarska, koja je kod ušča Mure počela graditi pregradu kojom rijeku preusmjeruje prema hrvatskoj obali Drave, i to bez izrađene studije utjecaja na okoliš.

- Hrvatska vodna administracija drži se tradicionalnih metoda iz 50-ih godina prošloga stoljeća, koje su zastarjele - tvrde ekolozi. Ističu da je ušće Mure u Dravu, komadić divljine između međimurske Donje Dubrave i podravskog Legrada, jedinstveni labirint rijeke, sprudova, rukavaca i šuma kakav se rijetko nalazi u Europi, a sad je to područje, koje neki nazivaju "hrvatskom Amazonom", ugroženo.

Prosvjed i peticiju organizirala je zaštitarsko-ekološka udruga Senjar iz Donje Dubrave, a uključile su se i brojne druge udruge.

Komentari