najpoznatiji brodolom

VIDEO Doživite dramatičnu plovidbu Titanicom na sutrašnjoj Srijedi u Muzeju

Objavljeno: 25.04.2017. 16:17

Zadnja izmjena: 25.04.2017. 16:25

Foto: Ilustracija/YouTube

Titanic i njegovo potonuće ni 105 godina kasnije ne prestaje golicati maštu i radoznalost bilo običnih ljudi bilo istraživača. Premda se ne radi o najvećoj pomorskoj nesreći u povijesti, ipak se o njoj najviše govori i piše.

Napokon, i flim Titanic prije ravno 20 godina pomeo je svoju konkurenciju na dodjeli Oscara. Ako niste znali, u Hrvatskoj imamo čak i udrugu Titanic 100, koja u našoj zemlji nizom aktivnosti održava uspomenu na najpoznatiji brodolom. Upravo iz te udruge dolazi i sutrašnji predavač Slobodan Novaković, s temom 'Titanic: Kronologija jedne legende'. Predavanje u palači Herzer započinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Svakako iskoristite ovu priliku da bi prisustvovali ovom interesantnom programu za širi krug ljudi. Na kraju vas upućujemo na dvoipolsatni YouTube video koji na zoran način - korištenjem najmodernije video-simulacija - pokazuje posljednje trenutke ovog mega-broda od smrtonosnog udara u santu leda do samog potonuća. Uz napomenu da nije za one slabijih živaca.

 

Komentari