biti promjena unutar sebe

eTV: Prva gimnazija nastavila obilježavanje 380. rođendana u palači Herzer

Objavljeno: 12.10.2016. 15:18

Zadnja izmjena: 12.10.2016. 16:47

Foto: Petra Mlinarić

U sklopu obilježavanja 380 godina djelovanja Prva je gimnazija svoj bogat program danas nastavila u palači Herzer. Za proslavu 380. rođendana gimnazije organiziran je bogat desetodnevni program koji je započeo 3. listopada. 

Ravnateljica gimnazije, Janja Banić posebno je istaknula važnost kvalitetne i uspješne suradnje sa raznim sveučilištima i adekvatne potpore zaposlenicima. Također, kako bi mjesto ministra obrazovanja trebalo biti jedno od najvažnijih u vladi.

Vezano uz obrazovnu reformu, ravnateljica i njezini stručni zaposlenici vjeruju u nju i ne boje se promjene, ni dodatnog učenja.

- Potrebno je mnogo truda i mnogo godina kako bi se rezultati odrazili na učenike.- rekla je ravnateljica. I pritom dodala kako je potrebno "biti promjena unutar sebe, a ovih 380 godina nas na to i obvezuje".

Prva gimnazija Varaždin najstarija, treća je najstarija gimnazija u Republici Hrvatskoj. Bogat program godišnjice obilježava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, uz potporu Varaždinske županije i Grada Varaždina, te pomoć brojnih sponzora.

Komentari