prvi u hrvatskoj

Prva školska televizija uskoro počinje s radom u Elektrostrojarskoj školi

Objavljeno: 01.03.2017. 15:47

Zadnja izmjena: 01.03.2017. 15:48

Foto: Arhiva

Prva školska televizija je prvi takav projekt u Republici Hrvatskoj, a sufinanciran je od strane Zaklade 'Hrvatska za djecu'. Projektom će se opremiti studio Prve školske televizije (PŠTV-a) koja djeluje u okviru Centra izvrsnosti iz hrvatskog jezika (CIH-a) u Elektrostrojarskoj školi.

Projekt će trajati četiri mjeseca, počevši od veljače, te će njime Varaždinska županija i Zaklada „Hrvatska za djecu“ opremiti studio PŠTV-a opremom neophodnom za osposobljavanje i rad 40 polaznika CIH-a u području medijske pismenosti. To će omogućiti učinkovitiji rad CIH-a u cjelini i umrežavanje s ostalim centrima izvrsnosti u izradi i implementaciji novih projekata.

PŠTV je nastala kao rezultat provedbe projekta 'Kroz školski kurikulum do suvremenih sadržaja i metoda u studijskoj produkciji'. Cilj je ovoga projekta, koji je uspješno završen u svibnju 2016., uvođenje novog izbornog predmeta studijske produkcije kako bi se četverogodišnji smjer medijski tehničar uskladio s potrebama tržišta rada.

Projekt će rezultirati opremanjem studija PŠTV-a: nabavit će se tri digitalne kamere, troja kolica (dollyji) za montiranje na stative, tri stativa za kamere, videomikser za studijsko snimanje TV emisija, zeleno (chroma) platno za snimanje. Također, povećat će se svijest javnosti o važnosti stjecanja znanja i vještina u području medijske kulture

Voditelj projekta je Tibor Bun, voditelj PŠTV-a je Valentina Šinjori, voditeljica CIH-a za srednje škole.

 

Komentari