Radnici Varteksa na sat vremena zaustavili proizvodnju jer nisu dobili zaostale plaće

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.07.2013. 10:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

U pogonu Varteksa, u Varaždinu, radnici su jutros na oko sat vremena obustavili proizvodnju. Nešto manje od 500 radnika okupilo se oko 8:30 sati ispred zgrade uprave Varteksa tražeći isplatu plaća za travanj i svibanj ove godine.

Naime, za Varteks je u tijeku proces predstečajne nagodbe. Naime, 4. lipnja vjerovnici ove tvrtke su prihvatili Plan financijskog restrukturiranja Varteksa, a što je tek prvi korak prema provedbi predstečajne nagodbe i restrukturiranju tvrtke. A time bi i radnici trebali dobiti svoja potraživanja.

Okupljenim radnicima obratio se Zoran Košćec, predsjednik Uprave Varteksa, i još jedan član uprave, koji su radnicima rekli da su zaostale plaće u planu u predstečajnoj nagodbi i da će sva potraživanja biti riješena prema zakonu.

>> Vjerovnici prihvatili Plan financijskog restrukturiranja Varteksa

Košćec je već ranije najavljivao da će se za kreditnu liniju iskoristiti sva imovina Varteksa, a danas je radnicima objasnio da su pregovori s bankama u završnoj fazi te se uskoro očekuje realizacija kredita.

Radnici su se nakon sat vremena razišli i vratili na svoja radna mjesta. Kako saznajemo radnici su ogorčeni na cijelu situaciju i obećanjima uprave više ne vjeruju jer o realizaciji kredita govori se već mjesecima.

Proizvodnja se u Varteksu inače za inozemno tržište odvija normalno.

Komentari