Veliki izazov za mlade natjecatelje

Ozljede trbuha i vanjski prijelomi na natjecanju mladih Crvenog križa Varaždin

Objavljeno: 12.03.2016. 11:19

Zadnja izmjena: 12.03.2016. 11:59

Foto: Nenad Kocijan

Danas, 12. ožujka u 6. osnovnoj školi održalo se gradsko školsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz 8 osnovnih i srednjih škola iz Varaždina i okolice, od čega su 1. OŠ, 5. OŠ, 6. OŠ i OŠ Vidovec bile za kategoriji osnovnoškolaca, dok su 2. Gimnazija, Strojarska i prometna škola, Gospodarska škola i Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola bile u kategoriji srednjoškolaca.  

Na samom početku natjecanja prisutne natjecatelje, njihove mentore i djelatnike Hrvatskog Crvenog križa pozdravio je ravnatelj 6. osnovne škole Mario Stančić i predsjednica GDCK Varaždin Branka Rodek. Oboje su naglasili važnost edukacije i sudjelovanje mladih u aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa te zaželili sreću svim natjecateljima kako bi čim uspješnije odradili postavljene zadatke.

Samo natjecanje se odvijalo u dva dijela. U prvom dijelu natjecatelji su imali provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarno pravu, dok su u drugom dijelu trebali prikazati znanje iz pružanja prve pomoći.

Djelatnici Crvenog križa vrlo su se potrudili kako bi čim realnije prikazali ozljede, što je zasigurno bilo još veći izazov za mlade školarce.

Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj galeriji fotografija:

 

Komentari