upute biračima

Košić na misnom slavlju u Ludbregu: "Sveta nedjelja je pala tjedan dana prije izbora, pa molimo još više"

Objavljeno: 04.09.2016. 12:07

Zadnja izmjena: 04.09.2016. 12:36

Desetak tisuća hodočasnika iz cijele zemlje, ali i Mađarske, BIH i Austrije, okupilo se danas u Ludbregu, a ispred Zavjetne kapele Hrvatskog sabora u tijeku je misno slavlje koje pedvodi mons.dr. Vlado Košić, kontroverzni sisački biskup.

Već smo pisali o reakcijama lokalnih političara na dolazak Košića, a to je neizbježno, pošto je ovaj biskup poznat upravo po unošenju političkih tema i pitanja u svoje propovjedi.

>>Kišić će nazočiti Košićevoj misi u Ludbregu: Nadam se da neće doći do miješanja u politiku

>>ŽUPAN ŠTROMAR Izražavam nadu da u Košićevoj propovijedi neće biti mjesta nikakvim političkim porukama

Ni danas nije bilo drugačije. Od samog početka propovjedi sisački je biskup "uputio" vjernike za koga da ne glasuju sljedeću nedjelju, ističući važnost predstojećih izbora za Hrvatsku i njen narod. Pritom je ljubav prema Kristu usporedio s ljubavlju prema domovini te iznio neke od načela kojima se vjernici trebaju voditi.

"Za koga ne glasati"

Jedno od tih načela neosporivo  govori jedno - Kršćani trebaju djelovati na svim područjima javnog života, što je biskup iskoristio kao prikladan uvod za poziv vjernicima koji će sljedeće nedjelje zaokružiti broj na biračkom listiću: - "Ne smijemo se opredijeliti za one koji ne podržavaju crkvu i vjeru. 

Iako nije kazao na koga se to točno odnosi, nije bilo teško za zaključiti, pogotovo kad je dodao kako bi "ti za koje ne trebaju glasati" moć koristili za ateiziranje države.

Spomenuo je i 2012. i 2013. godinu i kako kaže "nametanje zdravstvenog odgoja u škole, protivno roditeljima i crkvi", a Bleiburg je nazvao najvećom hrvatskom tragedijom i najvećim stradanjem hrvatskog naroda.

Misi su prisustvovali i predsjednik Hrvatskog Sabora, Željko Reiner, tehnički premijer Orešković, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, dožupan Alen Kišić, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i ostali državni i lokalni politički dužnosnici.

 

Komentari