Smajlagić: Ne igramo za poljupce, želimo napuniti dvoranu

Objavljeno: 13.01.2011. 21:17

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Rukometaši Bosne BH Gasa prvi su stigli u Varaždin, na Međunarodni rukometni turnir Varaždin Open 2011. Stigli su u poslijedponevnim satima autobusom, no odmah nakom prijava u hotelu Turist, Irfan Smajlagić obavijestio ih je da je na rasporedu trening u varaždinskoj dvorani. Razumljivo, jer nakon puta autobusom sportaši se moraju istrčati i istegnuti udove ukočene od puta.

Bili su dobro raspoloženi, posebno trener prvaka BiH.

- Sutra možemo očekivati dobru utakmicu s Nexeom. Nema govora o nekakvoj prijateljskoj utakmici, jer se utakmice igraju da se stavara natjecateljski duh. Nismo amateri, ni mi ni oni, da igramo prijateljske utakmice. Ne igramo za poljupce, želimo napuniti dvoranu – istaknuo je Smajlagić.

Prinova u redovima Bosne je i dojučerašnji vratar Varteks Di Caprija Vladimir Božić, a turnir će biti odlična prigoda za isprobavanje novih taktičkih varijanti.

- Ovo nam je prva utakmica od 11. prosinca, nismo igrali dugo, svaki pripremni susret je važan za uigravanje, isprobavanje nekih novih varijanti – kazao nam je popularni Pipe.

A pred Bosnom su veliki izazvovi, u prvom redu u Ligi prvaka, gdje ih čekaju odlučujući susreti za prolazak u sljedeći krug. Da mogu mnogo, potvrdili su već protiv Zagreba, kojem su «otkinuli» bok, no on im je zasad i jedini. U Rumunjskoj su protiv Constante izgubili sa samo minus 1, a da su tamo ostvarili nešto više, bilo bi im već sada puno lakše. No i ovako imaju susret s Rumunjima na domaćem parketu, a prije toga i sa St. Petersburgom, gdje samo odlučuju o svojoj sudbini.

- Imamo šanse za prolaz u Ligi prvaka, očekujemo i prolaz među 16 najboljih ekipa – ističe Smajlagić.

Hrvatska i Francuska glavni favoriti

Nismo mogli da se ne dotaknemo Svjetskog prvenstva te glavnih favorita natjecanja.

- To su u svakom slučaju Francuska i Hrvatska, s time da Hrvatska ima nešto svježiju ekipu i mislim u ovom trenu ipak kvalitetnije igrače. Moj pritajeni favorit je međutim Švedska – zaključio je Irfan Smajlagić.

Nakon Bosne BH Gas trenirali su rukometaši Varteksa, a Nexe i Crvena Zvezda Alumil će u Varaždin stići sutra. Prva utakmica na rasporedu je već u 16 sati, kada igraju Nexe i Bosna BH Gas, a susret je to koji ne bi smjeli propustiti, jer će biti vrlo zanimljivo vidjeti stanje i kvalitetu hrvatskog i BH rukometa.

U 18 sati na programu je «gledanje» utakmice Hrvatska – Rumunjska, na video-zidu u dvorani, a potom prava «poslastica», susret domaćeg Varteks Di Caprija i Crvene Zvezde u 20 sati.


Komentari