raspisan natječaj

Stipendije za učenike i studente iz Varaždinskih Toplica - rok za prijavu 10. studeni!

Objavljeno: 27.10.2016. 16:26

Foto: Ilustracija

Grad Varaždinske Toplice raspisao je Natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku/akademsku godinu 2016./2017. i to 3 stipendije za nadarene učenike, 4 stipendije za učenike po osnovi socijalno-ekonomskog statusa te 1 stipendiju za učenike s posebnim potrebama. Tu je i po 7 stipendija za nadarene studente i studente po osnovi socijalno-ekonomskog statusa.

Prema uvjetima natječaja za sve grupe stipendija utvrđuje se posebna lista reda prvenstva dobivena bodovanjem uspjeha u školi odnosno fakultetu te postignutih izvannastavnih rezultata, točnije za učenike srednjih škola i prve godine sveučilišnih preddiplomskih i integriranih te stručnih studija, sudjelovanja na natjecanjima, susretima i smotrama s programima koje donosi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Vrednuju se postignuti značajni rezultati studenata – rektorova ili dekanova nagrada.

– Mjesečni iznos stipendije za učenike iznosi 300,00 kuna, a za studente 600,00 kuna. Stipendije se dodjeljuju za školsku odnosno akademsku godinu 2016./2017., za učenike računajući od 1. rujna 2016. do 30. lipnja 2017. godine, a za studente od 1. listopada 2016. do 31. srpnja 2017. godine. Stipendije se dodjeljuju pod uvjetom da će korisnici nakon završetka studija, ukoliko postoji potreba, raditi na području Grada Varaždinskih Toplica, najmanje onoliko vremena koliko su dobivali stipendiju, a sukladno ugovoru koji će potpisati – poručili su iz Grada Varaždinskih Toplica.

Pravo na sudjelovanje u natječaju za dodjelu stipendije imaju učenici i studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Varaždinskih Toplica najmanje tri godine prije raspisivanja natječaja. Detaljniji uvjeti natječaja mogu se naći na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždinskih Toplica. Rok za podnošenje prijava je zaključno do 10. studenog 2016. godine.

Komentari