Štromar: 62 posto glasova velika pohvala i obveza da odradimo sve zacrtano

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 17.06.2013. 13:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

- Na izborima za župana smo u drugom krugu imali najbolji rezultat u državi jer su nam građani sa 62 posto dobivenih glasova dali veliko povjerenje. To nam je pohvala, ali i velika obveza jer moramo sve ono što smo zacrtali i predstavljali u kampanji i odraditi u naredne četiri godine, a projekta ima jako puno. Srećom, većina ih je u visokom stupnju pripremljenosti definiranih izvora financiranja i rokova realizacije – kazao je župan Predrag Štromar tijekom druženja s predstavnicima medija.

Kao najvažnije izdvojio je projekte pretvaranje SB Varaždinskih Toplica u destinaciju zdravstvenog turizma dogradnju i izgradnju zgrade kirurgije i objedinjenog hitnog prijema u varaždinskoj bolnici, izgradnju srednjoškolskog kampusa koji će obuhvaćati uspostavljanje srednjoškolskog kampusa te razvijanje nove srednjoškolske infrastrukture, nastavak ulaganja u razvoj visokog obrazovanja i stvaranje jakog sveučilišta na sjeveru Hrvatske, izgradnja brze ceste Varaždin-Ivanec-Krapina, revitalizacija dvorca i Arboretuma Opeka, povećanje poticaja poljoprivrednicima, razvijanje tehnološkog centra drvne industrije u Lepoglavi kojim će se uspostaviti centar izvrsnosti drvne industrije za podizanje konkurentnosti drvne industrije SZ i cijele Hrvatske i Centra za Mikro i nano elektroniku Novi Marof koji obuhvaća izgradnju i stavljanje u funkciju visokotehnološkog Centra izvrsnosti za mikro i nano elektroniku u Novom Marofu, odnosno izgradnju infrastrukture za proizvodnju elektroničkih/optičkih elemenata na temelju naprednih materijala što će omogućiti komercijalizaciju novih ideja/tehnologija razvijenih u nauci, sudjelovanje u novim projektima na području škologradnje te, najvažnije, stimuliranje investicija za očuvanje postojećih radnih mjesta i stvaranje uvjeta za nova.

Istaknuo je i kako se od ove koalicije već uobičajeno i s razlogom, očekuju konkretna rješenja za svaku sredinu, obzirom da se u prethodnom mandatu uspjelo realizirati gotovo sve zacrtano. Kazao je i kako većina projekta ima snažnu podršku Vlade, ministarstava i ostalih relevantnih institucija te da je većina njih dosad prepoznata te uvrštena što na indikativne liste resornih Ministarstava, što kroz ostale modele financiranja putem javnih tvrtki, Europskih fondova i slično.

Za njihovu će operativnu provedbu i nadzor biti zadužena dva zamjenika župana Alen Kišić (SDP) i Alan Košić (HNS) koji će, na tom tragu, blisko i intenzivno surađivati s državnim tijelima, prema dodijeljenim resorima. Tako će dožupan Kišić biti odgovoran za društveni resor, odnosno obrazovanje, kulturu, sport, te zdravstvo i socijalu, kao i poslove skupštine te nacionalne manjine, a dožupan Košić za gospodarstvo i komunal, graditeljstvo te poljoprivredu.

-Moji će zamjenici raditi većinom projektno, ne samo resorno, s konkretnim zadacima te će pratiti sve što se događa. Imamo jako dobru suradnju već sada na početku jer su odlično upoznati sa stanjem projekata i već su odradili brojne sastanke, i vjerujem da ćemo zajedno odraditi sve zacrtano – kazao je župan Štromar.

Najavio kako se nastavlja i uspješno započeta suradnja s gradom Varaždinom na brojnim zajedničkim projektima, poput Sveučilišta Sjever, izgradnje Kirurgije, Caritasovog centra i sveučilišnog kampusa, rješavanja pitanja otpada, pomoći poduzetnicima i mnogih drugih.

Komentari