održala se u Budvi i Bečićima

FOTO Studenti FOI-a odlični na Elektrijadi - međunarodnom natjecanju u znanju i sportu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.05.2017. 09:09

Zadnja izmjena: 29.05.2017. 09:09

Studenti Fakulteta oraganizacije i informatike ove su godine po četvrti put nastupili na Elektrijadi u Budvi i Bečićima. To je međunarodno natjecanje u znanju i sportu na kojem studenti predstavljaju svoje fakultete, a održava se još od 1960. godine. Do sada su na Elektrijadi sudjelovali studenti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije, a prethodnih se godina održavala i u Italiji i Mađarskoj.

Ove godine je išlo najviše studenata, njih čak 85, a natjecali su se u muškoj i ženskoj odbojci, muškom nogometu, muškoj košarci, šahu, muškom stolnom tenisu, muškom i ženskom krosu te veslanju, dok su se u znanju natjecali u području engleskog jezika, informatike, matematike i objektno orijentiranog programiranja.

FOI je ove godine osvojio nekoliko medalja na koje su studenti silno ponosni jer su uspjeli pokazati i dokazati kvalitetu svog rada i vještina koje posjeduju. Pojedinačno je osvojeno zlato u ženskom krosu zahvaljujući studentici Marini Bulić. FOI je već otprije poznat kao nositelj odličja u muškom stolnom tenisu pa tako ni ove godine vrijedni dečki nisu razočarali, već su uspjeli  obraniti prošlogodišnje osvojeno treće mjesto. Za ovaj rezultat čestitamo studentima Vedranu Batalu, Antoniju Joziću, Denisu Kolbasu i Ivanu Tonkiću. Student Tomislav Hranj također je postigao zamijećen uspjeh u veslanju na ergometru gdje je bio prvi u svojoj skupini, no to nažalost nije bilo dovoljno za bolji ekipni plasman.

 

.  

Komentari