Suradnja Varaždinske županije i Kantona Sarajevo

Objavljeno: 15.02.2011. 10:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: varazdinska-zupanija.hr

U prvom službenom posjetu Varaždinskoj županiji boravio je ministar privrede Kantona Sarajevo dr. Rusmir Sendić kojeg je u Županijskoj palači primio župan Varaždinske županije Predrag Štromar  sa svojim zamjenicima. Ministar Rusmir Sendić istaknuo je kako mu je ovo prvi inozemni posjet otkada je stupio na dužnost ministra privrede, obzirom da je nova Vlada formirana tek prije mjesec dana.

- Za prvi posjet odabrao sam Varaždinsku županiju zato jer je ona dobar primjer lokalne zajednice koja svojim vlastitim snagama i umijećem gradi ugodno mjesto za život. Varaždinska županija ima dobar model gradnje dvorana i škola, osnivate slobodne zone i jako puno ulaže u obrazovanje. Mi se trenutno u Sarajevu borimo s velikom nezaposlenošću, pa nas trenutno najviše zanimaju vaša iskustva u izgradnji poslovnih zona i model javno-privatnog partnerstva - rekao je ministar.

Istaknuo je i kako će uskoro njihova Skupština prihvatiti Sporazum o suradnji, a „tada će početi intenziviranje zajedničke suradnje i to na svim poljima, gospodarskom, kulturnom i obrazovnom“.

Varaždinski župan Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo posjetom ministra Sendića i naglasio kako Varaždinska županija ima mnogo toga za ponuditi Sarajevskom Kantonu, ali i obratno.

Dodao je i kako je siguran sam da će se sa sarajevskim Kantonom dobro surađivati te da će se, izmjenjujući iskustva na različitim poljima, ostvariti dobri projekti na korist građana Varaždinske županije i Kantona Sarajevo.

Inače, u studenom 2009.godine deseteročlana delegacija Kantona Sarajevo boravila je u dvodnevnom posjetu Varaždinskoj županiji te održala sastanke s pročelnicima Upravnih tijela Varaždinske županije i predstavnicima Agencije za razvoj Varaždinske županije kako bi iz prve ruke saznali korisne savjete i informacije o Varaždinskoj županiji. Tada je dogovoreno potpisivanje Sporazuma o suradnji na području kulture, obrazovanja i gospodarstva, koji je Županijska skupština Varaždinske županije već prihvatila, dok bi Skupština Kantona Sarajevo to trebala učiniti na slijedećoj sjednici 17. veljače.


Komentari