Prijem za sudionike projekta "Bez konflikta u školama"

Objavljeno: 15.02.2011. 11:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Varaždinska županija

U nazočnosti albanskog veleposlanika u Hrvatskoj Pellumba Qazimija u Županijskoj palači u Varaždinu održana je središnja svečanost projekta „Bez konflikta u školama“, prvog međunarodnog projekta varaždinske Druge gimnazije i jedinog takvog u Varaždinskoj županiji.

Ciljevi projekta su razmjena znanja, mobilnost i unapređenje europske dimenzije obrazovanja. Druga gimnazija je posljednjih pet dana bila domaćin učenicima i profesorima iz Albanije i Rumunjske, koji su u okviru ovog projekta održali deset radionica na engleskom jeziku te posjetili Zagreb, Krapinu i Trakošćan.

Ravnateljica Druge gimnazije Zdravka Grđan najavila je pripremu novih projekta kako bi se i dalje radilo na mobilnosti učenika i profesora. Zaključila je da je dosadašnji rad u okviru ovog projekta obuhvatio brojne aktivnosti koje su bile primljene jako dobro i s velikim interesom od strane učenika, roditelja, nastavnog osoblja i drugih stručnih profila.

Veleposlanik Pellumb Qazimi je istaknuo dugoročnu važnost ovog projekta pojasnivši kako isti omogućuje bolje upoznavanje i povezivanje učenika i profesora, a pohvalio je i sve projektne partnere te im zažalio im puno sreće u daljnjem radu.

Učenici su naglasili kako će im ovaj projekt znatno pomoći da na konstruktivan način rješavaju konflikte bili oni verbalni ili neverbalni pa čak i fizički.



Komentari