Tko zaslužuje igrati za U21 nogometnu reprezentaciju?

Objavljeno: 15.02.2011. 12:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija prošli je tjedan u Kopru odigrala prijateljsku utakmicu sa Slovenijom. Novi izbornik mlade repke Ivo Šušak za tu je utakmicu pozvao samo jednog igrača NK Varaždina, kapetana Roberta Punčeca, što je razočaralo trenera "krojača" Samira Toplaka koji smatra da još neki mladi "krojači" zaslužuju poziv.

Trener Samir Toplak razočaran je činjenicom da još neki mladi "krojači" nisu dobili poziv za prijateljsku utakmicu U21 repki Slovenije i Hrvatske, a još više izjavom izbornika Ive Šuška da je kadar za Sloveniju njegov konačan izbor za U21 repku.

- Gospodina Šuška poznajem kao velikog gospodina i odličnog trenera i ne želim mu ništa nametati ali ipak mislim da je u krivu i da kadar za mladu reprezentaciju nije birao prema mjerljivim kriterijima. Pozvani su neki igrači koji uopće ne igraju u svojim klubovima dok Varaždin ima najviše mladih igrača u svojoj postavi od svih hrvatskih prvoligaša. To bi se trebalo favorizirati.

Toplak je posebno istaknuo nekoliko svojih igrača, uz kapetana Roberta Punčeca koji je bio na utakmici u Sloveniji, koji po njegovoj ocjeni svakako moraju biti u kadru mlade repke.

- Dino Škvorc je već godinu i pol naš standardni stoper i najkonstantniji igrač u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi, igrač koji je već privukao pažnju europskih velikana, a nije u mladoj reprezentaciji. Filip Škvorc je u jesenskom dijelu sezone oduševio nogometnu javnost svojim atraktivnim igrama i golovima. U kadru mlade repke trebalo bi biti mjesta i za jednog od naših vratara jer standardno brane u Prvoj ligi, a kvalitetu za repku ima i još nekoliko igrača koji svakako moraju biti na izbornikovom "radaru".

Istaknuo je Toplak da se nada da će imati priliku razgovarati o svom mišljenju sa novim izbornikom.

- Bivši izbornik Dražen Ladić imao je praksu da razgovara sa trenerima o njihovim igračima. Novi izbornik Šušak za sada to ne prakticira i mislim da je to pogrešno. Pa kako može donijeti odluku o tome tko će nositi sveti Hrvatski dres ako nije upoznat sa svim kandidatima? Nije mi jasno po kojem je to kriteriju sastavio popis za utakmicu u Sloveniji. Pozvani su neki koji nisu standardni u svojim klubovima dok igrači koji imaju i reprezentativnog iskustva i nositelji su igre jednog kluba koji se nalazi u sredini tablice Prve Hrvatske nogometne lige, nisu pozvani – završio je svoj emotivni istup trener Toplak.

>> Šuškov odgovor: Ne dopuštam da mi se slaže ekipa


FOTO: Željko Hajdinjak / CROPIX



Komentari