Toplak: Vjerujem da možemo ostvariti zacrtane ciljeve

Objavljeno: 14.02.2011. 11:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Trener nogometaša Varaždina Samir Toplak zadovoljan se vratio s dvotjednih priprema u Turskoj. Krojači su imali fantastične uvjete, poslužilo ih je vrijeme, a ekipa je profesionalno odradila sve svoje zadatke. Zato je trener Toplak pripremama u Turskoj dao ocjenu – odličan!

Trener nogometaša Varaždina Samir Toplak bio je zadovoljan nakon povratka iz Turske gdje su "krojači" proveli dva tjedna na pripremama.

- Nakon iskustva iz Turske mogu reći da imamo idealne igrače: imaju kvalitetu i potencijal, znaju se ponašati, a vole i raditi i trenirati. Vidljivo je da smo napredovali i da smo sazrijeli. Ako uspijemo prenijeti tu formu na prvenstvo bez problema ćemo ostvariti naše ciljeve, a to su plasman u top 5 ekipa u prvenstvu i plasman u finale kupa.

Krojači su odigrali 6 utakmica protiv različitih europskih protivnika i pokazali da se mogu nositi sa svima.

- Igrali smo protiv momčadi koje igraju različitim stilovima igre, ali su čvrste i agresivne pa čak i grube. Razveselila me činjenica da su moji igrači pronašli odgovor za takvu igru jer nam je to bila boljka na jesen. Sjetite se samo utakmice u Zadru. Ovaj put igrači su odgovorili igrom i kontra agresivnošću što se vidi i na rezultatima. Jako teško gubimo utakmice i to je dobro, ali s druge strane jako teško ih i dobivamo i zato moramo raditi na realizaciji do početka prvenstva.

Iako je istaknuo da je najveći dobitak priprema timski duh i da ne želi isticati individualce jer su svi zaslužili pljesak, Toplak je na nagovor novinara ipak izdvojio igrače koji su se, po njegovom sudu, posebno iskazali.

- Šafarić se nametnuo kao vođa ekipe, a Aganović je dokazao da može biti vrlo koristan za ekipu i bio je naš najkonstantniji igrač. Moram izdvojiti i Brlečića i Filipa Škvorca koji su pokazali najveći napredak, a odmah iza njih tu su i Hojski i Glavina. Posebno moram pohvaliti i Feđu Dudića koji je bio naš najbolji realizator.

Asanović "out", Zubak "in"

U Turskoj je donesena i odluka o dva igrača koji su bili na probi. Antonio Asanović, iako Toplak smatra da je riječ o "plemenitom" igraču velikog znanja, razornog udarca i fantastične duge lopte, ipak neće nastaviti karijeru u Varaždinu. Toplak je istaknuo da Asanoviću, zbog činjenice da proteklih 6 mjeseci nije igrao zbog ozljede, fali utakmica i igre, a za to će se u konkurenciji Punčeca, Šafarića, Posavca i Brlečića teško izboriti i zato mu je preporučio da pronađe neki drugi klub.

Što se pak tiče napadača Matiasa Zubaka, Toplak je odlučio da se s njim potpiše ugovor. Iako je na pripreme došao prilično zapušten i sa nekoliko kilograma viška te je zbog toga imao problema sa upalama mišića, Toplak je ocijenio da je riječ o igraču koji ima kvalitetu  i zato ga je odlučio zadržati.




Komentari