Trgovački sud u Varaždinu 8. studenog organizira "Dan otvorenih vrata"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 01.11.2013. 16:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Trgovački sud u Varaždinu organizira u petak, 8. studenog, Dan otvorenih vrata, pa će ovaj sud za građane biti otvoren u vremenu od 7:30 do 15:30 sati.

Cilj ovog projekta je omogućiti javnosti da navedenog dana slobodno pristupi u Trgovački sud u Varaždinu, da se neposredno upozna s organizacijom i djelokrugom rada suda, da se stranke upoznaju s pravima i dužnostima vezanim za ostvarivanje prava na sudsku zaštitu, te upoznavanje s prednostima postupka mirenja pred Trgovačkim sudom u Varaždinu kao najboljim načinom rješenja spora.

Iz Trgovačkog suda uvjereni su kako će ova akcija doprinijeti boljem razumijevanju javnosti o položaju i ulozi trgovačkog suda u našem društvu kao i pomoći pozitivnoj percepciji javnosti o radu suda.

Građani mogu tog dana postaviti pitanja vezana uz rad trgovačkih sudova i u svezi svojih prava i obveza u ostvarenju sudske zaštite, upoznati se s radom suda prije nego što dođu u priliku tražiti pravnu zaštitu pred sudom. Također, upoznati se s mogućnostima i prednostima mirnog rješenja  spora na Trgovačkom sudu u Varaždinu.

Navedenog dana posjetiteljima će biti omogućeno razgledati sud.
Toga dana neće se davati pravni savjeti ili odgovori na pitanja u svezi s konkretnim predmetima, ali će se moći prisustvovati ročištima i upoznati se s radom suca u sudnici.

Svi zainteresirani moći će se upoznati s povijesti upisa u sudski registar ovoga suda od 1906. godine do danas.

Održat će se i prezentacija na temu "Postupak mirenja pred Trgovačkim sudom u Varaždinu i prednosti postupka mirenja te okončanja spora mirnim putem – sklapanjem sudske nagodbe kao najboljim načinom okončanja spora" u 10 sati, soba 226.

U Trgovačkom sudu u Varaždinu strankama će u tjednu od 4. do 8. studenoga biti omogućeno okončati svoj spor sklapanjem sudske nagodbe, za vrijeme radnog vremena od 7:30 do 15:30 sati.

Cilj ovog projekta je poučiti sve stranke koje se spore pred trgovačkim sudovima, na postojanje zakonske mogućnosti okončanja njihovih sporova mirnim putem – sklapanjem sudske nagodbe i izravno im pomoći u ostvarenju takve mogućnosti, posebno u sporovima s višegodišnjim trajanjem.

Na ovaj način strankama Trgovački sud želi poručiti:
- preuzmite u svoje ruke upravljanje vlastitim sporom
- osobno doprinesite okončanju vlastitog spora
- okončajte spor nagodbom od zajedničkog interesa
- samostalno i zajednički kreirajte sadržaj nagodbe
- sklapanjem nagodbe obje stranke postaju pobjednici
- nagodbom obnovite međusobno poremećeni odnos i sačuvajte ga u budućnosti
- uštedite svoje vrijeme, novac i okončajte emocionalnu napetost koja prati svako sporenje
- u ostvarenju svega toga mi ćemo vam pomoći

Zbog navedenog pozivate u navedenom terminu sve stranke koje vode spor pred Trgovačkim sudom u Varaždinu, mogu pristupiti bez poziva i pred sudom zaključiti nagodbu ukoliko su obje suglasne da međusobni spor okončaju na navedeni način.

Informacije o Trgovačkom sudu u Varaždinu i održavanju navedenih manifestacija svi zainteresirani mogu pronaći na našoj web stranici sudovi.pravosudje.hr/tsvz

Komentari