Tribine utorkom: Rasprava o promjenama modela skrbi u zajednici

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 02.11.2013. 17:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT

U utorak, 5. studenog s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Županijske palače u Varaždinu održat će se tribina "Skrb u zajednici - od institucije do deinstitucionalizacije".

Kako bi se i na varaždinskom području potaknula rasprava o ovim pitanjima, na tribini će stručnjaci koji se bave ovom problematikom ukazati na probleme i prioritete s kojima se radeći na ovom području susreću, kao i na neke važne aspekte koji predstavljaju preduvjete uspješne promjene modela skrbi u korist izvaninstitucionalnih te faktore koji u procesu dolaženja do modela skrbi u zajednici moraju biti uzeti u obzir.

Kako je istaknuto u najavi tribine, iako se u posljednjih više od desetak godina u stručnoj, ali i u široj javnosti sve više govori o potrebi promjene oblika skrbi u smislu napuštanja institucionalnog modela, ipak su stvarni pomaci na tom planu skromni.

Voditelj i moderator tribine bit će prof.dr.sc. Nino Žganec, a sudjelovat će i Velimir Dugandžić, Ruža Zlatar i Mladenka Ravenski. Nakon uvodnih izlaganja otvorit će se rasprava.

Tribina će se održati u sklopu projekta "Tribine utorkom - Socijalne teme i život zajednice", koji od ožujka ove godine provodi Udruga socijalnih radnika Varaždinske županije, u partnerstvu s Varaždinskom županijom i Gradom Varaždinom.

Tribine su otvorene za sve zainteresirane građane, s ciljem poboljšanja kvalitete života svih građana, a osobito ranjivih skupina, povezivanja različitih dionika koji svojim aktivnostima mogu pridonijeti postizanju tog cilja i senzibiliziranje društva za potrebe njihovih sugrađana.

Komentari