prihvaćen niz izmjena i dopuna

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Odlukom Općinskog vijeća za predškolsku djecu osigurano 1,6 milijuna kuna

Objavljeno: 10.02.2017. 08:23

Zadnja izmjena: 10.02.2017. 08:23

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Općinsko vijeće Trnovca Bartolovečkog je na svojoj sjednici prihvatilo niz izmjena i dopuna programa javnih potreba u ovoj godini.

Tako je odlukom Općinskog vijeća za predškolsku djecu osigurano 1,6 milijuna kuna od čega 1,2 milijuna kuna za olakšanje troškova roditeljima, odnosno sufinanciranje ekonomske cijene vrtića u iznosu od 55 posto.

– Svjesni smo da su troškovi roditelja čije dijete ide u vrtić ili želi koristiti neke od programa u predškolskom uzrastu veliki. Na ovaj način Općina sudjeluje u pokrivanju dijela tih troškova kao i svake godine – rekao je načelnik Zvonko Šamec.

Od drugih programa javnih potreba treba izdvojiti 630 tisuća kuna za program u djelatnosti odgoja i osnovnog obrazovanje, od čega 65 tisuća kuna za rano učenje informatike, zatim 60 tisuća kuna za besplatan prijevoz učenika viših razreda OŠ Šemovec te čak 139 tisuća kuna za sufinanciranje produženog boravka.

I ove će godine veliki broj studenta s područja Općine dobivati stipendije za što je kroz program javnih potreba i kroz proračun osigurano 200 tisuća kuna.

Što se tiče programa javnih potreba na području socijalne skrbi osigurano je 607 tisuća kuna, za udruge je osigurano 240 tisuća kuna, za poticanje poduzetništva namijenjeno je 218 tisuća kuna, za mjere poticanja poljoprivrede 100 tisuća dok će se sportske udruge u ovoj godini financirati iznosom nešto većim od 400 tisuća kuna, a vatrogastvo s iznosom od 300 tisuća.

Vijećnici su na kraju prihvatili plan građenja i opremanja, točnije za izgradnju i obnovu prometnica, zatim kanalizacije te za novi društveni dom, za kojeg se sredstva očekuju preko EU fondova, iznos od 7,6 milijuna kuna.

Općinsko vijeće doživjelo je i jednu izmjenu. Dubravko Magić, zbog duljeg boravka izvan Hrvatske radi poslovnih obaveza, podnio je ostavku na mjesto vijećnika. Na njegovo mjesto u Vijeće je do kraja mandata stigao Milorad Barbir s kandidacijske liste HNS-SDP-HSU-HSLS. 

Komentari