još stignete posjetiti

U Lepoglavi otvorena izložba slika Davora Petaka pod nazivom 'Ritam vedrine'

Objavljeno: 10.07.2017. 09:11

Zadnja izmjena: 10.07.2017. 09:11

U čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Lepoglavi otvorena je izložba "Ritam vedrine" akademskog slikara Davora Petaka. Izložbu je ispred Grada Lepoglave, glavnog pokrovitelja, otvorio gradonačelnika Marijan Škvarić.

O izložbi i stvaralaštvu Davora Petaka govorio je recenzent izložbe Zlatko Baranašić. Istaknuo je da je ime Davora Petaka već sada ušlo u povijest likovne umjetnosti ovog kraja, Hrvatske, ali i van njenih granica.

- Kao gradonačelnik ponosan sam što grad Lepoglava ima ovakve ljude kao što je Davor Petak koji je svojim slikama u naše živote unio vedrinu koja nam ponekad nedostaje - istaknuo je gradonačelnik Škvarić uz kojeg je otvorenju nazočio i njegov zamjenik Hrvoje Kovač.

Davor Petak akademski je slikar rodom iz Kamenice u kojoj je živio gotovo tri desetljeća. Iako s obitelji živi u Varaždinu i nadalje je vezan uz lepoglavski kraj.
- Ako gledajući moje slike sa sobom ponesete bar malo vedrine ja ću biti zadovoljan – proučio je prigodom otvorenja izložbe autor izloženih slika Davor Petak zahvalivši se pri tom svima koji su pomogli njenom postavljanju.

Između ostalog vezan je i poslom budući da kao profesor likovne kulture radi u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi. Izložba je postavljena u organizaciji Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava i moći će se razgledati do početka kolovoza.
 

 

Komentari