suradnja

U Novom Marofu potpisan ugovor i održana Tribina za poduzetnike

Objavljeno: 11.05.2017. 17:00

Zadnja izmjena: 11.05.2017. 17:04

Jučer je u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu održana tribina za poduzetnike na kojoj je predsjednik Uprave HAMAG-BICRO, Vjeran Vrbanec, istaknuo kako poduzetnici sa sjevera Hrvatske prednjače u povlačenju sredstava iz EU fondova.

Tako je uz Vrbaneca, najnovije informacije o programima i potporama Ministarstva gospodarstva podijelila i pomoćnica ministrice Ana Mandac.

- "Ministarstvo preko svojih mjera i projekata stoji uz sve poduzetnike, one velike i male, pa i obrtnike." - smatra Mandac.

Što se tiče poduzetnika sa sjevera Hrvatske, Vrbanec je rekao da oni prednjače u povlačenju sredstava iz europskih fondova za što koriste financijske instrumente koje im omogućuje HAMAG-BICRO. Siniša Jenkač pak je naglasio dobru suradnju između Grada, Ministarstva i HAMAG -BICRO s kojim je potpisao sporazum za Srednju školu Novi Marof. Riječ je o potpisivanju ugovora o dodjeli deset tisuća kuna za organizaciju sajma koji promovira poduzetništvo kod mladih, stoji u priopćenju Grada Marofa.

- "Ova tribina samo je još jedna u nizu naših aktivnosti kojima otvaramo mogućnost poduzetnicima da čuju najnovije informacije vezano uz programe Ministarstva gospodarstva i financijske instrumente koji im se nude na tržištu. Grad ne zapošljava ljude i ne otvara nova radna mjesta, ali na ovaj način može i stvara povoljne poduzetničke uvjete." - kazao je Jenkač.

 

 

Komentari