sve o zdravoj prehrani

U OŠ Beletinec održano predavanje ''I ja se hranim zdravo''

Objavljeno: 22.05.2017. 12:40

Zadnja izmjena: 22.05.2017. 12:43

Danas je u OŠ Beletinec održano predavanje s radionicom na kojoj je prof. mentor Lidija Vrbanić, dipl. ing. s učenicama Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole održala predavanje na temu „ I ja se hranim zdravo“ .

Učenici 7.-ih i 8.-ih razreda mogli su čuti osnovne smjernice za zdravu prehranu učenika njihove dobi. Saznali su koje im tvari daju energiju, koje izgrađuju organizam, te koje im omogućuju normalno funkcioniranje organizma. Prikazani su primjeri namirnica koji sadrže energetski i nutritivno vrijedne sastojke te kako ih pravilno ukomponirati u dnevne obroke. Isto tako, naglašeno je, kako je uz pravilnu prehranu vrlo važno baviti se nekom fizičkom aktivnosti te su završili citatom: „Ničeg previše, ničeg premalo i u svakodnevni život ubaciti vježbanje“.

Nakon predavanja učenici su sudjelovali u kvizu znanja. Predavanje se povezalo sa Projektom „Papir pokupi, koju kunu skupi“, koji Škola provodi već drugu godinu zaredom u sklopu DM akcije „Zeleni korak.“ Svi učenici i zaposlenici škole uključili su se u ovu ekološku aktivnost te su stari papir donosili u školu tokom cijele šk.god.2016./17. Cilj ovog projekta bio je razvijati ekološku svijest učenika te poticati pravilan odnos prema gospodarenju otpadom, kao i poticati te njegovati poduzetničke kompetencije učenika. Od unovčenog papira škola će ove godine kupiti voćke za svoj voćnjak i na taj način kroz izvannastavnu aktivnost Domaćinstvo, prerađeno voće vratiti u prehranu učenika. 
 

Komentari