sigurnost na cestama

U Presečnu puštena u rad moderna svjetlosno-prometna signalizacija

Objavljeno: 13.10.2016. 14:16

Zadnja izmjena: 13.10.2016. 14:18

Na pješačkom prijelazu kod mosta na rijeci Bednji u Presečnu u Novom Marofu, jutros je u rad puštena svjetlosno-prometna signalizacija. 

Darko Dragičević, voditelj službe u PU Varaždinskoj, istaknuo je kako je, s obzirom na značajan porast stradavanja pješaka u županiji i to baš tijekom noći i rano ujutro kad je vidljivost najlošija, ovo rješenje bilo prijeko potrebno

- Ovakva signalizacija specifična je iz više razloga, ponajviše jer radi na solarni sustav i neovisna je o dovodu električne energije. Također, ne svijetli stalno i smanjuje se intenzitet svjetla kada pješaka nema u blizini - objasnio je Dragičević.

Puštanju nove signalizacije u rad nazočili su gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, predstavnici PU varaždinske i PP Novi Marof, Hrvatskih cesta – Poslovna jedinica Varaždin te članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije.

- Zahvaljujem Hrvatskim cestama i Savjetu za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije jer su prepoznali naše nastojanje da se osvijetle svi pješački prijelazi uz cestu D3 na području našeg grada. S time nastavljamo i u narednom razdoblju, poštujući maksimalno najnovije trendove u prometnoj signalizaciji težeći minimalnom zagađenju okoliša - izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Komentari