dosadašnja ostvarenja

U protekle 4 godine u općinu Trnovec Bartolovečki uloženo 50,4 milijuna kuna

Objavljeno: 07.03.2017. 13:16

Zadnja izmjena: 07.03.2017. 13:19

U protekle četiri godine, za mandata aktualne izvršne vlasti, u Općinu Trnovec Bartolovečki uloženo je 50,4 milijuna kuna - cestovnu i komunalnu infrastrukturu, elektroenergetski sustav, obnovu javnih objekata te nabavku komunalne opreme.

Veliki broj projekata realiziran je zahvaljujući odličnoj suradnji sa županijskim i državnim javnim tvrtkama te s pojedinim ministarstvima. Tako je preko natječaja Ministarstva gospodarstva u svim mjestima u Općini obnovljeno i uređeno deset javnih objekata, te je rekonstruirana javna rasvejta. 

Za održavanje i uređenje prometnica na području Općine iz sredstava Županijske uprave za ceste i iz općinskog proračuna osigurano je ukupno 5,2 milijuna kuna, dok ŽUC uložio nešto više od 4 milijuna kuna. Treba spomenuti i ulaganja Varkoma u iznosu 24,4 milijuna kuna za dovršetak kanalizacije i održavanje vodovodne i postojeće kanalizacijske mreže.

–  Kada se na ulaganja Varkoma doda i ulaganje Hrvatskih voda u iznosu od pola milijuna kuna možemo zaključiti da su i vodovodna i kanalizacijska mreža u puno boljem stanju nego prije četiri godine. – kazao je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

U Trnovec je uložio i HEP 2,7 milijuna kuna, a Hrvatske ceste investirale su 5,7 miljuna kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pomogao je nabavku komunalne opreme i komunalnog vozila s gotovo dva milijuna kuna dok je Čistoća za nabavku komunalne opreme osigurala dodatnih 3 milijuna kuna. Na kraju valja spomenuti da je Ministarstvo graditeljstva za održavanje nerazvrstanih cesta i uređenje dječjih igrališta Općini dalo 155 tisuća kuna.

- No, posao ovime nije završio. Radimo na novim projektima. I dalje lobiramo na svim razinama za naše projekte i spremno čekamo raspisivanje natječaja – zaključio je načelnik Zvonko Šamec, dodajući kako je sama Općina uložila 4,2 milijuna kuna.

 

Komentari