iznijeti statistički podaci

VIJEĆE ZA PREVENCIJU Prema policijskom izvješću u 2016. godini je povećan broj prometnih prekršaja i nesreća

Objavljeno: 14.02.2017. 14:12

Zadnja izmjena: 14.02.2017. 14:15

Foto: Valentina Bregović

Danas je u županijskoj palači održana sjednica Vijeća za prevenciju Varaždinske županije. Na njoj je načelnik PU Varaždinske  i zamjenik predsjednika Vijeća Darko Jurčec, iznio statističke podatke o stanju sigurnosti na području Varaždinske županije, a zamjenik župana se osvrnuo na rad zaklade za prevenciju kriminaliteta 'Sveti Mihael'.

Na sjednici su iznijeti statistički podaci o stanju sigurnosti od strane policije i Grada Varaždina. Načelnik policije Darko Jurečec, izjavio je da u segmentu opće sigurnosti nismo imali nikakvih većih problema. "Ali to se ne može reći kada su u pitanju prometne nesreće. Ove godine očekujemo značajno smanjenje i da će policija u tom segmentu napraviti puno preventivnih stvari, smanjiti broj poginulih, ali i nesreća u prometu. Tim više što nam je infrastruktura u prometu značajno poboljšana kroz investicije." - izjavio je načelnik policije.

Zamjenik župana Alen Kišić se pak osvrnuo na rad zaklade "Sveti Mihael". Zaklada "Sveti Mihael" je preventivna zaklada, koja se bavi prevencijom projekata u kriminalitetu, odnosno financiranjem takvih projekata. Kišić se osvrnuo na prvi natječaj u kojem su imali 5 projekata uglanom namijenjem prometu. Osvrnuo se i na projekt vršnjačkog nasilja Medicinske škole,  "Vidim a ne ragiram".

Kišić dodaje: "Zaklada ima samo jedno fiksno financiranje, od 15 tisuća kuna iz županijskog proračuna. Zakladu financira još i Grad Varaždin, druge općine i gradovi i trgovačka društva, a financira se i uz pomoć ambasadora Jana Kerekeša održavanjem predstava.  Na taj način skupljamo novce."

 

Komentari