U sklopu Dana ludbreške Svete Nedjelje otvoren 21. Ludbreški sejem

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 30.08.2013. 14:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

U sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje jučer 29. kolovoza na ludbreškom je glavnom trgu otvoren tradicionalni 21. Ludbreški sejem, susret gospodarstvenika, poduzetnika i obrtnika.

Uoči početka ovog gospodarskog programa održan je stručno-radni skup kojem su nazočili predstavnici HAMAG-a koji su predstavili uslugu pronalaska privatnog strateškog partnera za financiranje privatnih investicijskih projekata, a predstavnici Hrvatske obrtničke komore održali su izlaganje na temu „Problematika poslovanja u obrtništvu".

Stručno-radnom skupu su uz gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike nazočili i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, zamjenica gradonačelnika Vera Jadanić te predsjednica Gradskog vijeća grada Ludbrega Božica Makar.

- Ludbreško gospodarstvo se još uvijek drži, ali ističem ponajviše zbog žilavosti, spretnosti, poduzetničke genijalnosti direktora, vlasnika, gospodarstvenika, malih obrtnika, velikih obrtnika, velikih poduzeća koja se nose na tom nesmiljenom hrvatskom i sve više europskom i svjetskom tržištu. Na nama ostaje da povećamo prosječnu visinu plaće, nadamo se da će u vremenu koje dolazi to biti barem na razini hrvatskog prosjeka jer je prema posljenjim podacima ona trenutno nešto niža - rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

U sklopu otvorenja Ludbreškog sejma održan je Promenadni koncert Puhačkog orkestra grada Ludbrega i Limene glazbe DVD-a Virje, frizerke ludbreškog kraja prikazale su trendove u frizurama ulične mode i svečanih frizura. U hotelu Amalia održana je i tradicionalna 9. gastro izložba, a među delicijama našla su se tradicionalna hrvatska jela, slastice i poznati ludbreški peti element - vino.

Inače, u sklopu ovogodišnjeg Ludbreškog sejma šezdesetak izlagača predstavlja najrazličitije proizvode od tradicijskih i autohtonih, do metalne i kožne galanterije, obućarske i drvne te proizvode od tekstila do ljekovitog bilja, medičarsko-licitarskih i drugih rukotvorina. 

"Ludbreški sejem" temelji se na tradiciji trgovanja staroj gotovo 500 godina, a koja se vezala uz dane hodočašćenja i slavlja u čast Predragocjenoj Krvi Kristovoj.

Sajam se može razgledati do nedjelje 1. rujna.

Komentari