U subotu Humana Nova na varaždinskom placu organizira prikupljanje odjeće

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.07.2013. 08:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Međunarodni dan zadruga  svake godine tradicionalno se u svijetu obilježava prve subote u srpnju.

Ova međunarodna svečanost organizira se sa ciljem promoviranja zadružnog oblika poduzetništva, najboljih uspjeha zadruga kao i promoviranje  ideala  međunarodne  solidarnosti,  gospodarske  djelotvornosti,  jednakosti i mira u svijetu.

Međunarodni dan zadruga također ima za cilj jacanje i proširenje partnerstva između međunarodnog zadružnog pokreta i drugih sudionika u gospodarstvu uključujući nacionalne vlade zemalja na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Tim povodom Socijalna zadruga Humana Nova u suradnji sa gradom Varaždinom te komunalnim poduzećem  VARKOM  organizira akciju sakupljanja tekstila, odjeće i obuće, na gradskoj tržnici u gradu Varaždinu, u subotu 6. srpnja od 8 do 13 sati.

Tekstil je otpad koji se može ponovno upotrijebiti, ne samo u odjevne svrhe, već i u svrhe zapošljavanja osoba i to u zadrugama poput Humane Nove.

Socijalna  zadruga  Humana  Nova je  društveno  poduzeće  koje  potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih  materijala  za  domaće  i  inozemna  tržišta.  Kao  takva,  aktivno pridonosi  izgradnji  društva  tolerancije  i  suradnje  te  pomaže  društveno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Tako doprinosi i održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Komentari