tradicionalna manifestacija

FOTO: U Svibovcu Podravskom proslavili Dan Sv. Benedikta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.07.2017. 10:18

Zadnja izmjena: 17.07.2017. 10:28

U Svibovcu Podravskom se proteklog vikenda tradicionalno proslavio blagdan Svetog Benedikta. Oko 400 sudionika sudjelovalo je u različitim programima. 

Od mnogobrojnih događanja treba istasknuti Svibovski sejem na kojem su udruge izložile svoje ručne radove, vatrogasci su pokazali svoju opremu i vještinu u gašenju požara, a održana je i revijalna nogometna utakmica Udruge Črepičar i Legendi. I ove se godine moglo degustirati Svibovske štrukle i zlevke za koje su se pobrinule žene iz Svibovca pod koordinacijom Branke Bešenić.

Treba također spomenuti i smotru folklora koja je bila izvrsno posjećena, a između ostalih nastupili su KUD Benedikt, Petrijanec, Donja Voća, Remetinec i mnogi drugi. 

Na svečanoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Svibovec Podravski, koju je vodio predsjednik Žarko Španić, dodijeljena je Zahvalnica za doprinos u razvoju i promociji Svibovca Podravskog Branku Crnčecu. Za nesebičnu pomoć u radu KUD-a Benedikt zahvalnica je dodijeljena Rudolfu Kiriću.

Za zabavni program pobrinuli su tamburaši koji su nastupili pod šatorom koji je organizirao Le Tresor Caffe - u subotu Luđaci, a u nedjelju Prvi srakarski tamburaši.

- Ovo je dokaz da su naše udruge i društva vrlo aktivni te prilika za osvrt na projekte koji su realizirani od prošlogodišnjeg Benediktova - rekonstrukcija cesta, nastavak izgradnje kanalizacije, uređenje centra mjesta, posađen je drvored.Uz sve to u planu su i novi projekti, a tu prije svega mislim da premještanje škole iz stare zgrade u zgradu bivšeg Doma kulture- rekao je zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

 

Komentari