Odabran najpovoljniji projektant

U tijeku projektiranje nove rasvjete u Zagorskoj ulici i Ulici kralja Tomislava te uz Koroščak u N. Marofu

Objavljeno: 28.07.2016. 08:26

Zadnja izmjena: 28.07.2016. 08:28

Nakon raspisanog natječaja odabran je najpovoljniji projektant za projektiranje izgradnje javne rasvjete u dijelu Zagorske ulice, Ulice kralja Tomislava i šetnice uz Koroščak u Novom Marofu.

Sredstva za projektiranje osigurana su u gradskom proračunu Novog Marofa u iznosu od 100 tisuća kuna, dok bi se sredstva za realizaciju projekta javne rasvjete trebala dobiti preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Kako smo i najavili, krećemo s projektiranjem nove javne rasvjete u Zagorskoj ulici i Ulici kralja Tomislava te nove javne rasvjete uz šetnicu uz potok Koroščak. Rasvjeta je stara i energetski neučinkovita, a uz kompletno projektiranje, mijenjaju se i kandelaberi i podzemni vodovi. Dobivamo novu, energetski učinkovitu LED javnu rasvjetu. – ističe gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, koji najavljuje korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša u iznosu od 40 %.

Uz parkove, koji se planiraju urediti u centralnom dijelu grada, želi se urediti i javna rasvjeta. Radi se oko 250 rasvjetnih tijela i novih rasvjetnih tijela s obzirom na to da uz potok Koroščak ne postoji rasvjeta. Postojeća rasvjeta stara je 30 godina, a nova će, poručuju iz Grada Novog Marofa, donijeti značajne uštede u potrošnji električne energije.

Također, razmatra se model financiranja za zamjenu „jedan za jedan“ postojećih živinih ili NAV rasvjetnih tijela s LED rasvjetnim tijelima na području cijelog grada Novog Marofa.

Komentari