Svečana sjednica

U Vinici na Danu općine i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat

Objavljeno: 23.04.2016. 19:58

Zadnja izmjena: 23.04.2016. 23:08

Foto: Siniša Sović / Fotoagencija Sjever

Općina Vinica krenula je s proslavom Dana Općine još jučer, 22. travnja, kada su održali Zelenu čistku, Markov sajam i Kviz znanja. Danas u 18 sati održala se svečana sjednica Općinskog vijeća, kao i polaganje cvijeća na spomen-obilježje poginulim braniteljima i kod centralnog križa.

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac na početku govora pozdravio je ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata,pomoćnika ministra obrane Zdravka Jakopa, pomoćnika ministra graditeljstva Milana Reze, saborske zastupnike Anđelka Stričaka i Josipa Križanića, župana Predraga Štromara, brojne načelnike susjednih općina i direktore tvrtki.

Uzvanike sjednice upoznao je s povijesti Općine Vinica, a na radu se zahvalio i bivšem načelniku Dragutinu Slunjskom.

„Vjerojatno smo prosječna općina u RH, relativno skromnog proračuna“, rekao je Kostanjevac i priznao da Općina Vinica nema dobro riješen sustav odvodnje i kanalizacije. Međutim, ističe da je dobro prometno povezana.

Napomenuo je kako se mnogo ulaže u učenike i studente. Obnovljeni su društveni i vatrogasni domovi, zgrada općine i dječji vrtić. Istaknuo je i izgradnju solarnih elektrana na krovu zgrade Općine.

Nedjeljni Ribički kup i Sveta potvrda

U nedjelju, 24. travnja, planiran je 11. Ribički kup Općine Vinica udicom na plovak na ŠRK-u Ribnjak, svečanost Svete potvrde i obilježavanje Dana Hrvatskog zavičajnog društva u 11 sati.

U ponedjeljak, na Dan svetog Marka, u župnoj crkvi sv. Marka ev. održat će se sveta misa, ali i tradicionalno proštenje. Srednja škola Arboretum Opeka domaćin je sportskih susreta koji se održavaju od jutra, a u 17 sati na nogometnom igralištu u Marčanu igra se prijateljska nogometna utakmica između NK Vinica i NK Lokomotiva.

Proslava Dana općine završava koncertom Hrvatskoga komornog orkestra koji će se održati 29. svibnja u dvorani Općine Vinica.

Komentari