izvannastavna aktivnost

Učenici iz Osnovne škole Vinica i Osnovne škole Ludbreg u posjeti Županijskoj palači

Objavljeno: 23.05.2017. 11:46

Zadnja izmjena: 23.05.2017. 11:51

Danas su Županijsku palaču posjetili učenici iz Osnovne škole Vinica i Osnovne škole Ludbreg u pratnji svojih učiteljica kako bi se upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije.

Tom prilikom razgledali su Skupštinsku dvoranu, gdje su se susreli s županom Štromarom i njegovim zamjenikom Alenom Kišićem, koji su ih upoznali s ustrojem i obilježjima Županije te im približili svoj rad i aktivnosti koje obavljaju obnašajući dužnost župana i zamjenika župana. 

- "Izuzetno mi je drago kada imam prilike ugostiti učenike naših škola, jer osim susreta sa županijskim dužnosnicima imaju prilike i upoznati se s bogatom poviješću naše Županije. Učenici su pokazali veliki interes za samo funkcioniranje Županije. Zanimala ih je naša povijest, a bili su oduševljeni i našom palačom. Nadam se da su se svi osjećali lijepo i da im je svima bilo ugodno." – istaknuo je župan Štromar.

Na kraju ovog susreta učenici su krenuli u razgledavanje Male dvorane gdje su se upoznali s obnašateljima dužnosti župana kroz povijest te se ujedno i upoznali s bogatom poviješću naše županije.Također su odslušali i zanimljive pripovijesti o ratničkim danima slavne Husarske pukovnije, koja i danas služi u mnoge protokolarno-ceremonijalne svrhe.

 

Komentari