prikupljaju se uzorci vina

Udruga Vinea poziva vinogradare da sudjeluju na izložbi vina, ali i na tradicionalnom Vinskom balu

Objavljeno: 04.02.2017. 19:48

Zadnja izmjena: 04.02.2017. 19:48

Foto: Arhiva

Udruga vinogradara 'VINEA' Vinica  u suradnji s Općinom Vinica poziva sve vinogradare i podrumare da i ove godine sudjeluju na izložbi mladih vina, 'Vinea 2017'.

Uzorci vina za izložbu primat će se u zgradi Općine Vinica i to 18. veljače, u subotu, u vremenu od 14 do 20 sati i 19. veljače, u nedjelju u terminu od 10 do 18 sati.

Za uzorak vina potrebno je predati 3 boce po 1 l vina ili 4 boce (butelje) po 0,75 l vina. Boce moraju imati ili vlastitu etiketu proizvođača ili podatke o proizvođaču rukom napisane i naljepljene na bocu.

Na izložbi se može sudjelovati s miješanim, bijelim i crvenim te sortnim vinima.

Svaki sudionik izložbe prilikom predaje uzoraka vina uplaćuje kotizaciju od 100 kn po uzorku vina koji želi dati na ocjenjivanje i izložbu dok kotizacija za članove Udruge iznosi 70 kn .

Ocjenjivanje zaprimljenih uzoraka vina vršit će komisija sastavljena od renomiranih enologa iz regije te će svaki uzorak dobiti  odličje prema odluci stručne komisije.

Izložba vina održat će se 4. ožujka, kada će se moći i degustirati sva nagrađena i izložena vina. Tjedan nakon toga, 11. ožujka će se održati i dobro poznati Vinski bal kada će organizatori podijeliti vinogradarima zaslužena odličja.

 

 

Komentari