Viskočka steza

Unatoč hladnoći, više od 500 posjetitelja uživalo u slavlju Vincekova

Objavljeno: 16.01.2016. 14:51

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 15:02

Povodom nadolazećeg blagdana sv. Vinka, danas je održana tradicionalna proslava na Visočkoj stezi. Unatoč hladnom vremenu i jakom vjetru, događaj je okupio više od 500 posjetitelja...

Naime, Udruga vinogradara i voćara Pinta iz Novog Marofa, uz posebno zalaganje svojih članova, organizirala je proslavu okupljanjem i druženjem članova Udruge. Slavlju se pridružio i gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač. 

Program je počeo u 12 sati Svetom misom kod kapelice Sv. Ivana Krstitelja koju je predvodio paterVitomir Glavaš. Nakon mise uslijedio je blagoslov vinograda i vinogradara te prigodni obred rezidbe trsa u vinogradu Ivana Bosilja.

Glazbenu podlogu osigurali su Fiškali te je udruga počastila raznim delicijama - vinskim gulašem, grahom, kobasicama, jegerom na ražnju te kuhanim i svježim vinom, a čak se spremao i vol na ražnju. Okupljene su dobrom glazbom zabavili i gosti kuburaši –„Gromovi Zagorja“ iz Tuhlja.

Udruga je također pripremila prigodne suvenir čaše i šalice za kuhano vino s natpisom „Vincekovo 2016.“ - Visočka steza koje su posjetitelji mogli kupiti po cijeni od 20 kuna (čaša sa tobolcem 30 kuna) i njihovom kupnjom stekli su pravo na besplatnu konzumaciju jela i pića. Organizatori kažu da je do 15 sati prodano čak 400 čaša, a ljudi stalno pristižu...

Budući da je sv. Vinko zaštitnik vinogradara, mnogi su sa sobom ponijeli svoja mlada vina kako bi ih ostali degustirali. Upravo tog dana, kažu vinogradari, počinje novi vegetativni ciklus vinove loze te se smatra da će sokovi ubrzo "poteći" trsom. 

Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj fotogaleriji: 

Komentari