u spomen poginulim braniteljima

Uoči Dana državnosti položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomen obilježja braniteljima na varaždinskom groblju

Objavljeno: 24.06.2016. 10:12

Zadnja izmjena: 24.06.2016. 10:34

Foto: Sonja Ognjenović

Kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom položeni su vijenci i upaljene svijeće uoči Dana državnosti Republike Hrvatske. 

Tako su vijence položile delegacije Varaždinske županije, Grada Varaždina kao i Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije. Sutra se obilježava  četvrt stoljeća  odluke Sabora o samostalnosti Republike Hrvatske.  

-To je samo 25 godina, što možda nije tako puno u životu jedne države, ali za Hrvatsku je to iznimno turbulentnih 25 godina. Tijekom njih smo se morali do kraja osamostaliti, a nakon toga je slijedila teška prilagodba Europskoj uniji, a danas smo jedna punopravna članica. Ostaje zadaća da postanemo punopravna članica EU, ne samo po tome što smo dio Europske unije nego i po svim onim uvjetima i standardima po kojima se živi u EU - izjavio je dožupan Alen Kišić

Dan državnosti, 25. lipnja, u Republici Hrvatskoj državni je blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika donesena istoga datuma 1991. godine.

 

 

Komentari