ulaže se 865 tisuća kuna

Uređuju se tokovi rijeke Bednje i potoka na području Novog Marofa - nije se zaboravilo ni na Lonju

Objavljeno: 11.08.2017. 18:30

Zadnja izmjena: 11.08.2017. 18:33

Hrvatske vode u ovom trenutku provode više projekata uređenja tokova rijeka i potoka na području Grada Novog Marofa ukupne vrijednosti oko 865 tisuća kuna. Uređuje se lijevi pritok rijeke Bednje u naselju Filipići, a vrijednost tih radova je 100 tisuća kuna.

Osim toga dovršeni su radovi na uređenju vodotoka rijeke Bednje na dvije lokacije u Novom Marofu ukupne vrijednosti oko 450 tisuća kuna. Uređuje se i potok Koroščak za što je osigurana 101 tisuća kuna dok je za uređenje Žukovog potoka utrošeno 60 tisuća. Predviđeno je ove godine i uređenje potoka Bela za što je osigurano 154 tisuće kuna. Dodajmo i da su dovršeni izvedbeni projekti za potok Mađarevo i potok Možđenec ukupne vrijednosti 13,5 tisuća kuna.

- Rijeka Bednja velikim dijelom prolazi kroz Novi Marof i ona u svom toku zahtijeva investicije. Zahvaljujem Hrvatskim vodama na dobroj suradnji i uređenju rijeke Bednje kao i na uređenju potoka Koroščak. - kazao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, dodajući da se nije zaboravilo niti na uređenje rijeke Lonje. U planu je slijedeće godine uređenje toka te rijeke koja svojim bujanjem predstavlja opasnost za neke od stambenih objekata.

Jenkač je kazao i da se uređenje tokova Bednje i drugih potoka obavlja već niz godina, a u planu je da se u potpunosti uredi tok rijeke Bednje dijelom kojim bi trebala prolaziti buduća obilaznica. Uređenjem toka Bednje dobiva se kvalitetna šljunčana cesta koju mogu koristiti gotovo svi građani, rekreativci, ribiči, poljoprivrednici. Uređenje prometnice posebno je važno zbog njih jer olakšava pristup parcelama od kojih je određeni broj, prije uređenja šljunčane ceste, bio zapušten.

Komentari