'nestvarnost istine'

Uz županijsko natjecanje iz povijesti, u Drugoj gimnaziji Varaždin otvorena i izložba Sare Horvatić

Objavljeno: 08.03.2017. 11:32

Zadnja izmjena: 08.03.2017. 11:32

Foto: Druga gimnazija Varaždin

Županijsko natjecanje iz povijesti za učenike srednjih škola Varaždinske županije održano je u  utorak u Drugoj gimnaziji Varaždin. Na natjecanju je sudjelovao 41 učenik iz 9 srednjih škola Varaždinske županije.

Učenici su postigli sljedeće rezultate:

  • U prvoj, trećoj i četvrtoj skupini natjecanja prvoplasirani su bili učenici Srednje škole Ivanec: Margarita Šagi, Ana Jagić i Mislav Habijanec. Mentori učenika iz Ivanca su profesorice Branka Pavić i Mihaela Maček.
  • U drugoj skupini natjecanja prvo mjesto osvojio je učenik Druge gimnazije Varaždin Bruno Šagi. Mentor učenika je profesor Nikola Slunjski.

Prije samog natjecanja u predvorju Druge gimnazije otvorena je i izložba fotografija 'Nestvarnost istine', učenice 4. s razreda, Sare Horvatić. Izložbu su učenicima – natjecateljima predstavile ravnateljica  škole prof. Zdravka Grđan i profesorica likovne umjetnosti Sunčana Habek. Na izložbi su kroz 12 fotografija prikazani detalji zloglasnog logora Auschwitza. Riječ je o crno-bijelim fotografijama koje na najbolji način dočaravaju sumornu atmosferu jednog takvog mjesta.

Riječ je također o putujućoj izložbi koja je prvotno postavljena 27. siječnja 2017. godine u Galerijskom centru da bi svoj put nastavila kroz prostore Druge gimnazije Varaždin gdje će biti postavljena do 13. ožujka 2017.

Komentari