Varaždin Open 2011: Karte prodane, gdje su nestali gledatelji?

Objavljeno: 18.01.2011. 12:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Odličan rukomet, vrhunske ekipe, solidna organizacija, o dvorani ne trebamo trošiti riječi. Pa zašto onda u petak ili subotu u dvorani na Dravi, tijekom međunarodnog rukometnog turnira Varaždin Open, nije bilo više gledatelja?

Prvi međunarodni rukometni turnir Varaždin Open, zaradio je čistu peticu. Bilo je određenih nedostataka, ali ocjenu više zaradili su svakako organizatori zbog hrabrosti da se ovakav događaj uopće pokrene, u ova krizna vremena.

U organizacijskom dijelu je sve štimalo kako treba, bile su prisutne odlične ekipe, našički Nexe trenutno nije ništa puno slabije primjerice od Zagreba, dok je Bosna BH Gas momčad koja svakim danom sve više napreduje. Malo nas je razočarala Crvena Zvezda, a po tko zna koji puta ove sezone oduševo Varteks Di Caprio.

Neki se igraju, a neki profesionalno bave rukometom

Unatoč velikim financijskim i organizacijskim problemima, varaždinski rukometaši igraju vrlo dobro cijele sezone, uostalom u gornjem su dijelu tablice, iako se iz mjeseca u mjesec dovodi u pitanje funkcioniranje kluba u budućnosti.

- Mi se samo igramo rukometa, drugi se time profesionalno bave – ponavlja cijelo vrijeme Željko Golik, trener Varteks Di Caprija.

Zvezdu su predvodili trener Igor Butulija i generalni menadžer Nenad Peruničić, nekad proslavljeni rukometni asovi, a prezentirali su jednu vrlo mladu ekipu, u potpunosti promijenjenu u odnosu na lanjsku Zvezdu, koja je osvojila naslov prvaka.

Gosti oduševljeni Varaždinom i turnirom

Ove sezone su ipak na drugom mjestu te su orijentirani na stvaranje nove ekipe. Bosna BH Gas je prezentirala igru s dosta oscilacija, jer uvjerljivo su vodili protiv Nexea, pa to ispustili, a mučili su se čak i s podmlađenom Zvezdom.

- Sve je bilo odlično organizirano, dvorana je prekrasna, uvjeti su na vrhunskom nivou, a nadam se da će turnir postati tradicionalan te da će nas organizator opet pozvati – istaknuo je Irfan Smajlagić, trener Bosne BH Gas.

Nexe je ipak pokazalo najveću kvalitetu, konstantnu i širinu klupe, a kao prvo ime istaknuo se Saša Barišić Jaman, koji je dvije sezone bio i član Varteksa.

- Stvarno je prekrasno igrati ovdje, u ovakvoj dvorani i uz ovakvu organizaciju, sve je bilo odlično. Što se turnira tiče, ugodno nas je iznenadio Varteks, malo neugodnije Zvezda, jer smo ipak njih očekivali u finalu, no i ovako smo se namučili. Sve je na kraju super završilo, našom pobjedom, a nadam se da ćemo sudjelovati i na drugom izdanju ovog turnira – kazao je Saša.

Iduće sezone - više ekipa

I da se vratimo pitanju s početka priče, vezanom uz gledatelje, na koje nije lagano dati odgovor. Problem gledatelja je višeslojan, i nema veze samo s organizacijom i promidžbom. Jer dojma smo da je doveden i Ciuadad Real i Hamburg i Zagreb, da ne bi dvorana bila puno popunjenija.

- Mi smo uistinu i prodali i podijelili znatno više ulaznica od broja gledatelja koji su bili u dvorani, nije mi jasno zašto nisu došli – ističe Neven Buljan, upravitelj dvorane i organizator turnira.

Već sada su počele pripreme za iduću sezonu i drugo izdanje Varaždin Opena.

- Vidjet ćemo što i kako ćemo iduće godine, vjerujem da ćemo ipak ići s povećanim brojem ekipa, recimo šest ili osam. Planiramo turnir podići na višu razinu, a s pripremama praktički počinjemo već sada – ističe Buljan.

I tako je spušten "zastor" na prvi Varaždin Open, gosti iz Sarajeva, Beograda i oni iz Našica, Varaždin su napustili izuzetno zadovoljni, svi gledatelji koji su došli u dvoranu također, a jedva čekamo iduće izdanje da vidimo onda odaziv Varaždinaca.


Pojedinačna priznanja

Najbolji igrač turnira: Saša Barišić Jaman (Nexe)

Najbolji vratar turnira: Tomislav Balent (Varteks Di Caprio)

Najbolji strijelac: Igor Karačić (Bosna BH Gas)


Rezultati:

Nexe – Bosna BH Gas 29:28

Varteks Di Caprio – Crvena Zvezda Alumil 37:30

Utakmica za 3. mjesto: Bosna BH Gas – Crvena Zvezda Alumil 30:28

Finale: Varteks Di Caprio – Nexe 30:38


Komentari