Sigurnom vožnjom do manje nesreća

Varaždin: Policajci i članovi moto klubova ogledali se u vožnji spretnosti

Objavljeno: 09.04.2016. 11:48

Zadnja izmjena: 09.04.2016. 12:10

Foto: Josip Novak

Iako je varaždinska županija prema broju poginulih na prometnicama među tri najsigurnije koje imaju oko 100.000 stanovnika, u prva tri mjeseca ove godine imamo već četiri smrtno stradale osobe od kojih je jedan motorist, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika PU varaždinske i moto udruga...

Tema sastanka koji je održan u prostorijama HAK-a Autokluba “Varaždin“  bila je stanje sigurnosti u cestovnom prometu s osvrtom na stradavanje mopedista i motociklista.

- Motoristi su tijekom prošle godine sudjelovali u 39 prometnih nesreća na području Varaždinske županije. nažalost, trojica su smrtno stradala. Vožnja motora i alkohol ne idu zajedno, baš kao ni vožnja bez dozvole – naglasio je Danijel Posavec, službenik Odsjeka za cestovni promet PU varaždinske.

Dodao je kako će PU varaždinska nastojati smanjiti broj stradalih motorista i edukacijom svih ostalih sudionika u prometu koji ih ugrožavaju tijekom sezone.

- Od travnja do srpnja prošle godine lani nismo imali poginulih na prometnicama u varaždinskoj županiji i bit će dosta teško ovakvu statistiku zadržati u 2016. godini – rekao je Posavec.

No, i motoristi svojim ponašanjem u znatnoj mjeri pridonose sigurnosti u prometu, ističe Ivan Cuković, potpredsjednik varaždinskog Moto kluba Sjeverozapad.

Testiranje bez sankcija

- Hvala Bogu, od 2007. godine kada je naš klub osnovan, ni jedan od članova nije smrtno stradao u prometu. Prije početka sezone uvijek dobro pripremimo motore i ponovimo “gradivo“ kako bi bili sigurniji na cesti – rekao je Cuković.

Nakon sastanka održano je testiranje poznavanja prometnih propisa prijavljenih za natjecanje članova moto klubova, ovaj put neovisno o rezultatu bez sankcija, te policijskih službenika motociklista. Potom je na poligonu HAK-a održano i natjecanje u vožnji spretnosti motociklom.

Najboljim pojedincima uručene su nagrade, a PU varaždinska je sve sudionike počastila gablecom. Uz policijske službenike druženju su nazočili predstavnici moto klubova Aquabikers iz Varaždinskih Toplica, Mcminers i MK Monsters iz Varaždina, Slobodna krila iz Novog Marofa te Crazy hill ridersa iz Ludbrega.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Komentari