Varaždinci, predložite članove Kulturnog vijeća Grada Varaždina

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.09.2013. 08:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT

Grad Varaždin raspisao je Javni poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Varaždina.

Kulturno vijeće osniva se radi predlaganja ciljeva kulturne politike i mjera za njezino provođenje, sudjelovanja u predlaganju godišnjih programa javnih potreba u kulturi te ostvarivanja utjecaja kulturnih djelatnika i umjetnika na donošenje odluka važnih za kulturu i umjetnost.

Vijeće je nadležno i za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti, dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti, knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost, vizualne umjetnosti, kulturno-umjetnički amaterizam, inovativne umjetničke i kulturne prakse te međunarodnu kulturnu suradnju.

Za članove Kulturnog vijeća mogu biti kandidirani kulturni djelatnici i umjetnici koji svojim dosadašnjim javnim djelovanjem i poznavanjem problema vezanih uz utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarivanju ciljeva zbog kojih je Kulturno vijeće osnovano.

Kulturno vijeće imat će 7 članova koje na prijedlog gradonačelnika imenuje Gradsko vijeće Grada Varaždina na mandat od četiri godine.

Pozivaju se ustanove i udruge s područja Grada Varaždina koje u svojem djelovanju imaju programe u naprijed navedenim područjima iz nadležnosti Kulturnog vijeća, da podnesu svoje prijedloge za članove Kulturnog vijeća Grada Varaždina.

Tekst poziva možete pronaći na: http://www.varazdin.hr/natjecaji.

Komentari