tradicionalno obilježavanje

Varaždinci su i ove godine svečano obilježili Prešernov dan

Objavljeno: 12.02.2017. 18:48

Zadnja izmjena: 12.02.2017. 18:48

Foto: Varaždinska županija

Slovensko kulturno društvo Nagelj Varaždin i Hrvatsko­slovensko društvo prijateljstva Varaždin i ove godine su se uključili u proslavu Prešernova dana 8. veljače, kulturnog praznika u Republici Sloveniji posvećenog najvećem slovenskom pjesniku.

Tim je povodom u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu na sceni Zvonimir Rogoz održana predstava Staro za novo“, poznatog slovenskog scenarista i režisera Borisa Kobala.

Drugi dio obilježavanja Prešernovog dana održan je u srijedu, u velikoj dvorani Županijske palače u Varaždinu, gdje je u sklopu EU projekta „Pet prijatelja“ održana predstava u kojoj su sudjelovali učenici s područja Varaždinske županije koji uče slovenski jezik.

Obilježavanju Prešernovog dana nazočila je predsjednica Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić, dok je organizatorica obilježavanja bila je predstavnica slovenske nacionalne manjine Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora, koja je istaknula zadovoljstvo provođenjem projekta učenja slovenskog jezika, čije učenje svake godine završava oko 300-tinjak učenika s područja Varaždinske županije.

Komentari