obrana naslova

Varaždinski folklorni ansambl prvi na županijskoj smotri koreografiranog folklora u Novome Marofu

Objavljeno: 28.09.2016. 16:38

Zadnja izmjena: 28.09.2016. 20:27

Na županijskoj smotri koreografiranog folklora u Novome Marofu, koja se održala u nedjelju, 25. rujna,  Varaždinski folklorni ansambl osvojio je 1. mjesto te će tako drugu godinu za redom predstavljati Varaždinsku županiju na državnoj smotri folklora u Čakovcu.

Na smotri je sudjelovalo sedam folklornih skupina, a svaka se predstavila s dvije koreografije. Uz VFA, u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ nastupali su i Centar tradicijske kulture te KUD „Hrvatskih željeznica“ iz Varaždina, KUD „Anka Ošpuh“ iz Ludbrega, KUD „Toplice“ iz Varaždinskih Toplica, KUD „Mak“ iz Trnovca te KUD „Ljuba voda“ iz Ljubešćice.

VFA je prvo mjesto osvojio izvedbama koreografija „Igrajte nam mužikaši“ Željka Šanjeka i „Oj divojko Bunjevko“ Pjerina Hrvaćanina, ujedno umjetničkog voditelja ansambla. Program su uvježbali plesni voditelji Tim i Fin Hrvaćanin, voditeljica pjevanja Maja Delić te voditelj tamburaške sekcije Matija Auker. Selektor smotre bio je folklorni pedagog, voditelj i koreograf Nikola Kramar.

Varaždinski folklorni ansambl prošle je godine pobijedio na državnoj smotri folklora pa je ovim rezultatom na županijskoj smotri učinjen prvi korak u „obrani naslova“. Ovogodišnji 23. susret hrvatskih folklornih ansambala u kategoriji koreografiranog folklora održat će se 15. listopada u Centru za kulturu u Čakovcu. Tjedan dana kasnije u Koprivnici će se održati u susret izvornog folklora, gdje će Varaždinsku županiju predstavljati KUD „Klaruš“ iz Maruševca.

 

Komentari