Briljirali u Ludbregu

Varaždinski robotičari plasirali se na svjetsku smotru 'RobocupJunior' u Njemačkoj

Objavljeno: 22.02.2016. 09:23

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 09:28

Foto: Džeraldina Kuzminski

Članovi varaždinske Udruge “Robofreak“ uspješno su nastupili u 2. kolu Hrvatske lige robotičara - Hrvatskog robotičkog saveza koje je održano u gradskoj dvorani u Ludbregu...

Na ovom natjecanju učesnici su dali sve od sebe jer su rezultati određivali ukupni poredak u Hrvatskoj robotičkoj ligi, koja prvoplasirane kapetane ekipa vodi na svjetsko natjecanje RobocupJunior u Njemačkoj u lipnju.

U Ludbregu se u subotu natjecalo 60 ekipa iz cijele Hrvatske u čak 8 kategorija. Naši Varaždinci Sven Vojnović i Noa Šoić sa mentorom Ivicom Kolarićem iz Udruge Robofreak, briljirali su u kategoriji Rescue Line za osnovne škole.

Sven Vojnović je osvojio prvo mjesto u 2. kolu ali isto tako i u ukupnom poretku čime se plasirao na svjetsko natjecanje. Noa Šoić je osvojio 3. mjesto u redovnom dijelu natjecanja a 2. u superfinalu gdje se natječu prva tri tima istovremeno u tri arene i u tri vožnje. Oba učenika pohađaju 1.Osnovnu školu Varaždin.

Inače, u kategoriji CoSpace za srednje škole su uvjerljivo pobijedile Ludbreške ekipe. RoboLudbreg u sastavu Ovan Jovanović i Vilim Staničin je bila prva, a ekipa Srednje š Ludbreg - Antonio Vlahović i Dean Copan, plasirala se na drugo mjesto.

Mentor spomenutih Ludbrežana koji su nastupili na ovom odlično organiziranom natjecanju bio je prof. Željko Posavec.

Na dodjeli pehara je pobjednicima čestitao predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Komentari