Podjela blagdanskog objeda

Varaždinski župan, gradonačelnik i biskup iz luksuznog auta na prežganu juhu u pučkoj kuhinji

Objavljeno: 25.03.2016. 12:48

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 13:08

Foto: Josip Novak

Pučku kuhinju Caritasa Varaždinske biskupije danas su sa svojim suradnicima posjetili varaždinski župan Predrag Štromar i gradonačelnik Goran Habuš gdje su zajedno s varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom sudjelovali u podjeli blagdanskog objeda korisnicima pučke kuhinje...

Na Veliki petak tako je podijeljeno oko tristotinjak obroka, a varaždinski biskup mons. Mrzljak koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika Hrvatskog Caritasa naglasio je važnost karitativnog djelovanja kako crkvenih tako i lokalnih vlasti te pojedinaca.

- Razumljivo je da Crkva ponajprije želi pomoči tamo gdje živimo, ljudima s kojima suosjećamo. Našim sugrađanima i bližnjima moramo pomoći, a osim Caritasa u Varaždinu nastojimo aktivirati i naše župne. Posebno se ove godine pozornost usmjerava na tjelesna djela milosrđa kako bi se gladni nahranili i žedni napojili – naglasio je mons. Mrzljak.

Pomažu i volonteri

Ravnatelj biskupijskog Caritasa Ante Šola je zadovoljan ovom tradicionalnom podjelom hrane i zahvalio je svima koji su doprinijeli da i ove godine korisnici pučke kuhinje imaju pravi blagdanski objed.

- Zahvaljujem se Varaždinskoj biskupiji, župnim Caritasima, poduzetnicima te Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu koji su nam lani pomogli s pet i 25 tisuća kuna. nažalost, kada su i oni u poteškoćama to se osjeća i kod nas. No, u pučkoj kuhinji se svakodnevno priprema oko 300 toplih obroka i uspjeli smo poboljšati njihovu kvalitetu – naglasio je Šola.

Nakon podjele objeda korisnicima, varaždinski biskup i gosti grada također su blagovali isti obrok kao i korisnici. Na taj način potvrdili su da se Caritasovoj kuhinji dobro kuha i tu je najveća odgovornost dvadesetak volontera i kuhara Anđelka Vugrinčića.

Blagdanski meni

- Na meniju su danas prežgana juha, krumpir salata, oslić, peciva, makovnjača i jabuke. U nedjelju i ponedjeljak korisnici će dobiti kuhanu šunku, jaja, mladi luk, kolače i voće. Najvažnije je da im svakodnevno spravljamo obroke od svježih namirnica – istaknuo je Vugrinčić dodavši kako, barem za njega, nema nikakve razlike kada spravlja jelo za potrebite ili visoke dužnosnike.

Inače, pučka kuhinja djeluje u sklopu Caritasa Varaždinske biskupije koji će se iduće godine preseliti u novi centar na Banfici, a kako je to sve skupa danas izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

 

Komentari